Rocsys gaat autonome laadoplossingen leveren aan SSA Marine voor haar elektrische haventrekkers

0

Rocsys, ‘s werelds eerste bedrijf dat autonome laadoplossingen aanbiedt die de industrie standaard CCS connectoren automatiseren, heeft een order of agreement getekend met SSA Marine, ‘s werelds grootste onafhankelijke, private marine terminal operator, voor de levering van ROC-1 autonome laadsystemen. De systemen zullen autonoom een deel van de elektrische haventractorvloot van SSA Marine opladen bij de International Container Terminal in de haven van Oakland.

Crijn Bouman, ROCSYS B.V. Foto © Sam Rentmeester

Jos Hubers (AAE) en Crijn Bouwman (ROCSYS),
Foto © Sam Rentmeester.

Geëlektrificeerde transportecosystemen over de hele wereld – logistiek, zeehavens, luchthavens, goederenbehandeling, openbaar vervoer en personenauto’s – introduceren in toenemende mate autonome laadoplossingen. Autonoom opladen maakt betrouwbaar en snel opladen mogelijk en vermindert de slijtage van oplaadkabels en connectoren. Chauffeurs hoeven hun trekkers alleen maar in de buurt van laadstations te parkeren in plaats van voertuigen handmatig aan te sluiten op de stations.

CEO van Rocsys, Crijn Bouman: “Vorig jaar openden we ons eerste kantoor in Noord-Amerika in Portland, Ore. en bouwden we een hoogopgeleid technisch team om onze Amerikaanse klanten van dichtbij te ondersteunen. Het leveren van zo’n inspirerend project binnen dat eerste jaar is een bewijs van ons vermogen om in te spelen op de behoeften van klanten en hun visie op duurzaamheid waar te maken. We kijken ernaar uit om SSA Marine in staat te stellen de elektrificatie van hun vloot op een schaalbare manier uit te breiden”.

Link magazine editie februari 2022 thema Supply-security, dealen met het (volgende) opzweepeffect. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Dit project wordt deels gefinancierd door een subsidie van 50 miljoen dollar van de California Air Resources Board aan de Port of Long Beach om nul- en bijna-nulapparatuur en -schepen in drie Californische havens te financieren. Het START-project (Sustainable Terminals Accelerating Regional Transformation) zal meer dan 100 stuks emissieloze terminalapparatuur en vrachtwagens inzetten in Long Beach, Stockton en Oakland. START wordt gefinancierd door California Climate Investments, een initiatief van de hele staat dat miljarden dollars van de “Cap-and-Trade” aanwendt om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, de economie te versterken en de volksgezondheid en het milieu te verbeteren – vooral in achtergestelde gemeenschappen.

Autonoom oplaadsysteem Connectiviteit – Connectoren en Voertuigen

Het autonome laadsysteem van Rocsys, de ROC-1, zal werken met hoog vermogen DC laadstations die gebruik maken van een CCS-1 laadconnector, die de mogelijkheid biedt om autonoom de voertuigen op te laden van bestaande laadapparatuur. Aangezien yard trekkers zijn uitgerust met een industrie-standaard CCS-1 aansluiting, biedt de Rocsys oplossing een zeer eenvoudige oplossing om autonoom laden mogelijk te maken. Rocsys levert ook de eigen ontwikkelde Automated Charge Port Cover die automatisch opent en sluit, waardoor een volledig autonome laadervaring mogelijk wordt.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics