Robotize joint venture Hollander Techniek en Machinefabriek Geurtsen

0

_MG_7704_rgb_fullDe regio is een toonaangevende speler rijker. Hollander Techniek uit Apeldoorn en Machinefabriek Geurtsen uit Deventer zijn een samenwerking aangegaan onder de naam Robotize – Smart productivity. Met deze joint venture van twee gerenommeerde specialisten is een veelzijdige organisatie ontstaan die opereert op het complexe snijvlak van engineering, fabricage, industriële automatisering en robotbesturing. De joint venture is het antwoord op de sterk groeiende vraag naar automatisering met meer flexibiliteit en efficiency voor productieomgevingen.

Robotize staat voor slimme productiviteit. Voor een groot aantal bedrijven is de stap naar een efficiëntere en slimmere productieomgeving nog altijd groot. Er zijn veel partijen die robots leveren, maar minder partijen die helpen met de totale integratie van slimme productiemogelijkheden.

‘Smart productivity’

In Robotize wordt de kennis en ervaring van meer dan 100 professionals met ervaring in de productieautomatisering van twee technisch hoogwaardige partijen gebundeld. Hollander Techniek is gespecialiseerd in complexe industriële automatisering, mechanische engineering en robotisering. Machinefabriek Geurtsen is een moderne machinebouwer met veel ervaring in engineering en fabricage van speciale machines. “Waar we deze kennis op de juiste manier samenbrengen kunnen we maatwerk bieden om processen slimmer en flexibeler te maken. Wij bieden ‘Smart productivity’. Niet alleen een robot, een machine, vision-technologie of een besturingssysteem, maar een integrale verbetering van de productieomgeving waarmee productiebedrijven steeds beter en slimmer in kunnen spelen op de ontwikkelingen in de markt. Zo zien wij bijvoorbeeld bedrijven waar al wel gebruik wordt gemaakt van een verpakkingsmachine, maar waar de producten nog handmatig worden ingevoerd. Dat kunnen we met een pick and place robot automatiseren, waarbij de terugverdientijd zeer gunstig is. Daarbij zorgen we ervoor dat deze robot integraal communiceert met het gehele productiepark. Zo is alles afgesteld op elkaar en ontstaat er slimme HollanderErwin-3827productie”, stelt Robotize-salesmanager Erwin Hoeksma.

Toenemende complexiteit vergt integrale oplossingen

Volgens Hoeksma gaan de ontwikkelingen in de industriële automatisering snel. “Slimme geautomatiseerde systemen en robots kunnen steeds ingewikkelder productiewerk snel en flexibel uitvoeren. Dat levert ongekende mogelijkheden op om efficiënter te produceren, tegen lagere kosten. Tegelijkertijd groeit de vraag vanuit de markt naar maatwerk in plaats van standaardseries. De technische voorwaarden om productieomgevingen zo efficiënt mogelijk in te richten worden complexer. Dat vergt specialisten die de kennis, ervaring en faciliteiten in huis hebben om integrale oplossingen te kunnen ontwerpen én uitvoeren.”

Ook robots voor het MKB

Hoeksma: “Geautomatiseerde productie is niet meer exclusief voorbehouden aan de ‘grote’ industriële bedrijven. Goedkopere robots en betere vision-technieken maken het ook voor het MKB interessant om hun productieomgevingen efficiënter in te richten en zo hun marktpositie te versterken. Wij analyseren niet alleen de technische mogelijkheden, maar ook de commerciële randvoorwaarden. Zo creëren we een gunstige return on investment. Vaak ligt de terugverdientijd al tussen de één en drie jaar. ”

Ambities

Achter de schermen van Robotize staan doorgewinterde professionals klaar om klanten te helpen hun productiepark klaar te maken voor de toekomst. Niet alleen met het ontwerp, de ontwikkeling en realisatie van complexe robotiseringsprojecten, maar ook met service en onderhoud. Hoeksma sluit af: “Met de integratie van onze kennis, ervaring, faciliteiten en organisaties verwachten we uit te groeien tot een toonaangevende robotspecialist.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics