Reith Laser wordt Millux

0

Meer dan dertig jaar geleden, in 1988, begon Reith Laser als een jobber voor laserbewerkingen. In de loop der jaren groeide het uit tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van precisielaserbewerking voor industriële toepassingen. In 2017 verkocht oprichter Jan Reith zijn bedrijf in Wijchen aan Veco, toen onderdeel van SPGPrints, en trad Eric Hezemans, afkomstig van NTS, aan als nieuwe directeur. In 2018 werd de Muon Group (330 medewerkers, omzet ruim 75 miljoen euro) opgericht. Deze groep omvat bedrijven op het gebied van precisiebewerkingen: elektroformeren (Veco), chemisch etsen (het Engelse Tecan) en laserbewerking (Millux).

De transformatie van Reith Laser in Millux, als onderdeel van de Muon Group, staat in het teken van groei, vertelt Hezemans. ‘We moeten groeien om te kunnen investeren in technologie, mensen, kennis en werkwijzen. De productie schaalt op, klanten verwachten van ons dat we lean werken, machines standaardiseren en automatiseren volgens Industrie 4.0. We moeten bijvoorbeeld de traceability goed geregeld hebben, zodat we zo nodig kunnen nagaan waar iets fout is gegaan.’

blank

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

De naam Millux komt van het Engelse milling (frezen) en het Latijnse lux (licht), verklaart Hezemans. ‘Oftewel, frezen met licht. Lasers bestaan al ruim zestig jaar, maar de mogelijkheden van precisiebewerking met een laser zijn nog niet bij iedereen bekend. Je kunt er heel mooie, nauwkeurige dingen mee maken die je anders niet had gemaakt. Wij verzorgen lassen, boren, snijden, graveren en microfrezen. Dus als engineers van oem’ers (Millux bedient markten als semicon, analytical, medical, aerospace en food, red.) alternatieven zoeken voor traditionele bewerkingen die de vereiste precisie niet halen, dan willen wij voor hen de gesprekspartner zijn die de engineering-knowhow van laserprecisiebewerkingen heeft. Want de nieuwe lasertechnologie is voor veel mensen nog lastig te doorgronden. Wij hebben daarvoor mensen op hbo- en wo-niveau in dienst.’ Zij werken ook aan verdere procesontwikkeling, met realtime monitoring om de bewerking direct te kunnen bijregelen voor een nog beter resultaat.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics