Red Dot Design Award voor Stäubli SCARA robots

0

De nieuwe TS2 SCARA-serie van Stäubli is niet alleen goed ontvangen door de industrie, nu hebben de innovatieve vierassige robots ook nog eens een van de meest begeerde designprijzen gewonnen, de Red Dot Design Award 2021 in de categorie “Product Design”. Een groot succes voor de nog jonge robotserie, die maatstaven stelt op het gebied van dynamiek, precisie en cleanroom

Christophe Coulongeat  Foto Stäubli

“We zijn erg trots op het ontvangen van deze prestigieuze prijs. Het beloont de passie en inzet van de Stäubli teams die producten en oplossingen ontwerpen met ongeëvenaarde prestaties, precisie en betrouwbaarheid voor verschillende omgevingen van ruw tot steriel,” benadrukt Christophe Coulongeat, Group Division Manager Stäubli Robotics.

De nieuwe vier-assers maken indruk met hun uniek cilindrisch werkgebied, wat bij hun lancering voor sensatie zorgde bij de experts. Het compacte, gesloten ontwerp met interne media- en toevoerleidingen kent geen storende contouren, geen foutbronnen en geen onnodige deeltjesuitstoot. Een volledig gesloten behuizing, de aansluitingen desgewenst weggewerkt onder de robotbasis, dode ruimtes consequent vermeden – zo werkt hygiënisch design vandaag de dag. Dit maakt de robots tot de eerste keuze, zelfs voor gevoelige toepassingen in de farmaceutische, medische en voedingssector.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics