Rabobank en Techruption werken samen aan vooruitstrevende blockchain toepassingen

0

Rabobank Nederland sluit zich aan bij Techruption op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Rabobank wil koploper zijn in het toepassen van blockchain voor haar klanten. De bank ziet in Techruption een interessante ontwikkelingspartner om haar ambities kracht bij te zetten.

Techruption is het eerste fieldlab van Nederland dat volledig is ingericht op de ontwikkeling van blockchain, kunstmatige intelligentie en toepassingen om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Techruption startte in januari 2017. Partijen als TNO, KPN, APG, Accenture en IBM gingen Rabobank voor. De co-creatie maakt Techruption een innovatieve community die cross-sectorale uitdagingen aanpakt op internationaal niveau.

Techruption maakt deel uit van de Brightlands Smart Services Campus. 

De behoefte aan concrete cases waarbij blockchain kan worden toegepast is groot. Rabobank zal de samenwerking met Techruption benutten om oplossingen te vinden voor actuele vraagstukken binnen de logistiek, de handel en de industrie. Blockchain kan onder andere bijdragen aan het veilig maken van transactie verkeer. Marco Bosma, SVP Fintech & Innovatie bij Rabobank, licht toe: “Het unieke van blockchain is dat je afspraken kunt vastleggen in een digitale overeenkomst, een zogenaamd “smart contract” waarmee je zelf bepaalt wie je toegang verleent tot jouw gegevens. Met deze technologie zullen we in de toekomst een breed scala aan zakelijke transacties kunnen faciliteren als bank.”

Peter Verkoulen, CEO van de Brightlands Smart Services Campus

De actuele ontwikkelingen behoeven een inbedding in de huidige samenleving, daar moet een partij de regie over nemen. Peter Verkoulen, CEO van de Brightlands Smart Services Campus, is verheugd over de samenwerking met de Rabobank. “Techruption is een broedplaats voor nieuwe innovatieve bedrijvigheid en heeft de potentie om deze leidende rol te nemen. Met de Rabobank hebben we een internationale partij erbij waarmee we ook kunnen werken aan een breder politiek draagvlak.”

Binnen Techruption werken startups volgens een intensief incubatie programma. Voor wetenschappers en ontwikkelaars biedt Techruption een unieke werkwijze, waarbij het mogelijk is met meerdere partijen samen te werken. “De kruisbestuiving is waar de kracht ligt. Ook wij willen daaraan bijdragen door onze kennis en kunde te delen, maar ook door ons internationale netwerk in te zetten. Techruption heeft de potentie om Europees leidend te worden op het gebied van blockchain”, aldus Bosma

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics