Raad van Bestuur Bosch Rexroth: Thomas Donato neemt de verantwoordelijk voor sale en factory automation over van Marc Wucherer

0

De verantwoordelijkheden in de Raad van Bestuur van Bosch Rexroth worden gereorganiseerd. Op 1 november 2022 neemt Thomas Donato (50), voorheen verantwoordelijk voor Mobile Hydraulics, de verantwoordelijkheid voor de wereldwijde Sales en Factory Automation over van Dr. Marc Wucherer (52), die de organisatie eind oktober op eigen verzoek verlaat. Holger von Hebel, verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten, inkoop, logistiek, IT en Human Resources, zal ook Donato’s verantwoordelijkheid voor Mobiele Hydraulics overnemen. Vanaf november zal de Raad van Bestuur van Bosch Rexroth AG dus uit vier leden bestaan: Dr. Steffen Haack, Thomas Donato, Holger von Hebel en Reinhard Schäfer.

  • Wucherer heeft sinds 2017 met succes de Sales ontwikkeld en was sinds 2021 ook verantwoordelijk voor Factory Automation
  • Raad van Bestuur teruggebracht tot vier leden
  • Thomas Donato draagt de leiding van de business unit Mobile Hydraulics over aan Matthias Aberle

Dr. Marc Wucherer verlaat de organisatie uit eigen beweging.

Donato is sinds begin 2022 lid van de Raad van Bestuur van Bosch Rexroth. Daarvoor was hij lid van de Raad van Bestuur voor Global Sales & Marketing bij Rockwell Automation. Bij Bosch Rexroth is Donato momenteel verantwoordelijk voor de business Mobile Hydraulics en leidt hij ook de bijbehorende business unit Mobile Hydraulics. Op 1 november neemt Matthias Aberle naast zijn productieverantwoordelijkheid de leiding van de business unit over.

Link magazine editie juni 2022 | jaargang 24 thema: Hoe slaan we de brug tussen de software- en de hardware-engineers? Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Industriespecialist Wucherer trad in 2017 in dienst bij Bosch Rexroth en is sindsdien verantwoordelijk voor de wereldwijde Sales. Sinds begin 2021 is Wucherer ook verantwoordelijk voor Factory Automation. Donato zal ook deze taak overnemen.

‘’Marc Wucherer heeft in de afgelopen 6 jaar onze Sales gereorganiseerd, met passie geleid en vorig jaar met zijn wereldwijde team een recordaantal orders binnengehaald’’, aldus Filiz Albrecht, directeur en arbeidsleider van Robert Bosch GmbH en voorzitster van de Raad van Commissarissen van Bosch Rexroth AG. ‘’Ook onze fabrieksautomatisering heeft enorm geprofiteerd van Wucherer’s expertise en heeft zich succesvol ontwikkeld. Ik wil hem hiervoor en voor de uitstekende samenwerking binnen de Raad van Bestuur oprecht bedanken. Ik wens hem het allerbeste voor zijn persoonlijke en professionele toekomst’’.

Als een van ‘s werelds leidende leveranciers van aandrijf- en besturingstechnologieën, garandeert Bosch Rexroth efficiënte, krachtige en veilige bewegingen in machines en systemen van elke omvang. Het bedrijf bundelt wereldwijde knowhow op het gebied van mobiele toepassingen, industriële toepassingen & engineering en fabrieksautomatisering. Met intelligente componenten, op maat gemaakte systeemoplossingen en services, creëert Bosch Rexroth de noodzakelijke omgeving voor volledig geconnecteerde applicaties. Bosch Rexroth biedt klanten hydraulische technologie, elektrische aandrijf- en besturingstechnologie, tandwieltechnologie en lineaire bewegings- en assemblagetechnologie, inclusief software en interfaces met het ‘Internet of Things’. Met vestigingen in meer dan 80 landen en meer dan 31.000 medewerkers heeft Bosch Rexroth in 2021 een omzet gerealiseerd van ongeveer 6.2 miljard.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.