Qimarox investeert in groei en in duurzaamheid

0

Qimarox heeft het hoofdkantoor in Harderwijk aanzienlijk uitgebreid. Dankzij een interne verbouwing heeft de producent van material handling componenten het aantal werkplekken verdubbeld. Tegelijkertijd is de huisvesting een stuk duurzamer gemaakt, onder meer door de installatie van energiezuinige verlichting. Volgens operations manager Jaco Hooijer was de uitbreiding noodzakelijk met het oog op de toekomst. “Wij blijven groeien. Uit de hele wereld stijgt de vraag naar onze producten.”

Jaco Hooijer, operational manager.

 System integrators uit de hele wereld plaatsen bij Qimarox orders voor verticaal transportsystemen en andere material handling machines. Ze worden geïntegreerd in eindverpakkingssystemen en opslag- en orderverzamelsystemen van bedrijven in uiteenlopende sectoren. Nu Qimarox de afgelopen jaren zijn productportfolio heeft uitgebreid met onder meer foliewikkelaars en rekhoesmachines, blijft de vraag naar machines uit Harderwijk groeien. Het gevolg is dat ook het personeelsbestand toeneemt.

“Wij willen graag nog meer nieuwe mensen aannemen, maar hadden tot voor kort onvoldoende werkplekken. Met deze uitbreiding is het aantal werkplekken op het hoofdkantoor verdubbeld”, vertelt Jaco Hooijer, operations manager van Qimarox.

Showroom uitgebreid

Niet alleen het aantal werkplekken is uitgebreid, ook de showroom is vergroot van 97 tot 138 vierkante meter. “In onze showroom staan al onze producten opgesteld en kunnen wij ze live demonstreren. Steeds meer klanten uit de hele wereld komen naar Harderwijk, juist vanwege die showroom. Daarnaast geven we hier opleidingen en trainingen, die de klanten in staat stellen om onze producten zelf te installeren en integreren. Vanwege de uitbreiding van het productportfolio waren we genoodzaakt ook onze showroom te verruimen”, verklaart Hooijer.

 Energiezuinige verlichting

Qimarox heeft de verbouwing aangegrepen om de huisvesting een stuk duurzamer te maken. In het hele kantoor, de showroom, het bedrijfsrestaurant en de kleedaccommodatie zijn nu LED-lampen geïnstalleerd. Die verbruiken niet alleen aanzienlijk minder energie, maar geven ook meer, beter en prettiger licht. Aanwezigheidssensoren zorgen ervoor dat alleen licht brandt in de ruimtes waar daadwerkelijk iemand aanwezig is.

In de productieruimte is gekozen voor de nieuwste generatie inductieverlichting, die een vergelijkbare energiebesparing oplevert als LED-lampen. Bijkomend voordeel van deze inductie high bay-verlichting is dat de lampen een langere levensduur hebben en minder verblindend zijn als mensen omhoog kijken. Dat komt de veiligheid in de productieruimte ten goede.

Klaar voor verdere groei

Tegelijk met de uitbreiding en herinrichting van de vestiging in Harderwijk heeft Qimarox ook de werkwijze onder de loep genomen. Zowel in de productieruimte als op kantoor is de lean-filosofie geïntroduceerd. Dat moet leiden tot efficiëntere en snellere processen die continu worden verbeterd, waarbij verspilling van onder meer tijd, middelen en materialen wordt tegengegaan. “Ook dat levert een bijdrage aan zowel de kostenbesparing als de duurzaamheid van onze organisatie”, weet Hooijer.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics