Provincie Limburg en Regio Venlo investeren € 400.000 in het Circular Science Center

0

De maakindustrie zit in een grote transitie. Er zijn veel ontwikkelingen die de maakindustrie laten aansluiten bij nieuwe trends en veranderende wensen van de klant. Een belangrijke trend is die van de circulaire economie. De groeiende wereldbevolking en dreigende schaarste van grondstoffen maken het noodzakelijk dat we duurzamer omgaan met de materialen en middelen die we ter beschikking hebben. De circulaire economie-gedachte is hierbij onmisbaar, ook voor de maakindustrie.

Transitie in maakindustrie naar circular

Bij ondernemers is het bewustzijn hiervan aanwezig, maar de moeilijkheid is toch vaak het bepalen van de mogelijkheden en daaruit volgend de implementatie. Tijd en kosten spelen hierbij een belangrijke rol.

Innovatiecommunity biedt kansen

En waar vind je de kennis en inspiratie om ideeën te creëren en deze tot producten of diensten om te vormen. Hiervoor is in Venlo het Circular Science Center opgezet, een initiatief van de Circular Design Group: een samenwerkingsverband van de bedrijven BAS Research & Technology, Hotraco Group, Volantis en Dejatech. Het is een halfopen innovatiecommunity van Noord-Limburgse bedrijven met als doelstelling vernieuwende circulaire producten, diensten en gebouwen te ontwikkelen.

Kenmerkend en bijzonder is de samenwerking binnen dit initiatief tussen ondernemingen, overheid en onderwijsinstellingen in Limburg en Noord-Brabant. Door studenten, hoogleraren en professionals uit het bedrijfsleven in één community te laten samenwerken, wordt kennis ontwikkeld en deze kan direct worden toegepast bij de ontwikkeling van commercieel haalbare oplossingen.

Versterking van de sector

De Provincie Limburg en de Regio Venlo zien dit initiatief als een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Brightlands Greenport Venlo Campus en het aantrekken van jong talent, bedrijven en wetenschappers. Beide partijen hebben daarom besloten dit initiatief te stimuleren middels een financiële support van € 400.000.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics