Prof. Tiny van Boekel interim buitengewoon hoogleraar zuivel

0

Vanaf 1 september 2017 zal emeritus hoogleraar Product Design & Quality Management, dr. ir. Tiny van Boekel, tijdelijk de buitengewone leerstoel Dairy Science & Technology (0,4 fte) aan Wageningen University bekleden. De leerstoel is vacant sinds het emeritaat van prof. Toon van Hooijdonk in 2016. De leerstoel, mogelijk gemaakt door de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO), was eerder onderdeel van de leerstoelgroep van Van Boekel, nu de leerstoelgroep Food Quality & Design van Prof. Vincenzo Fogliano. De leerstoel richt zich op twee belangrijke aspecten van de zuivel, namelijk de duurzaamheid van de productieketen en de voedingswaarde van zuivel.

Prof. van Boekel zal zich met name richten op de kwaliteit en continuïteit van het onderwijs. Er zijn drie belangrijke onderwijselementen voor studenten met de specialisatie Dairy Science & Technology bij Wageningen University: Dairy Chemistry and Physics, Dairy Science & Technology en Milk in the Dairy Chain.

Samen met medewerkers van de Animal Sciences Group zal hij tevens de coördinatie ter hand nemen op het gebied van One Wageningen Dairy en als aanspreekpunt fungeren voor Wageningen University in het samenwerkingsverband rondom Dairy Campus in Leeuwarden. Tot slot zal hij de rol van wegbereider op zich nemen voor de doorontwikkeling van de leerstoel en het vinden van een opvolger.

Prof. van Boekel zal vooralsnog de buitengewone leerstoel een jaar bekleden.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics