Prof. Tim van der Hagen nieuwe collegevoorzitter TU Delft

0

tu delftProf.dr.ir. Tim van der Hagen wordt de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de TU Delft. De Raad van Toezicht heeft Van der Hagen benoemd per 1 mei 2016. Momenteel is hij decaan van de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) van de TU Delft. Deze functie vervult hij sinds 1 september 2010.
De Raad van Toezicht van de TU Delft heeft een kandidaat gezocht die in staat is de positie van de TU Delft als internationaal vooraanstaande technische universiteit verder te kunnen versterken. ‘De Raad van Toezicht is zeer verheugd dat professor Van der Hagen bereid is de positie van collegevoorzitter TU Delft te willen vervullen. Als internationaal georiënteerde wetenschapper en daadkrachtige bestuurder kan hij rekenen op een breed draagvlak en geniet hij groot vertrouwen. Hij heeft brede bestuurlijke ervaring zowel binnen als buiten de universiteit’, aldus Jeroen van der Veer, voorzitter van de Raad van Toezicht TU Delft.
Tim van der Hagen promoveerde aan de TU Delft en bleef na zijn promotie verbonden aan het Reactor Instituut Delft, waar hij tussen 2005 en 2012 directeur van was. In 1999 werd hij benoemd tot hoogleraar Reactorfysica. Sinds 2010 is hij decaan van de faculteit Technische Natuurwetenschappen. Hij heeft brede bestuurlijke ervaring op het gebied van energie, onder meer als voormalig lid van de Algemene Energieraad en het Topteam Energie en momenteel de Raad van Toezicht van het Energieonderzoek Centrum Nederland. Ook is hij lid van de nationale Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI) en voorzitter van de Raad van Toezicht van Holland PTC, het behandelings- en onderzoekscentrum voor protonentherapie.
Prof. Tim van der Hagen volgt drs. Dirk Jan van den Berg op die de TU Delft vanaf 2008 als bestuursvoorzitter succesvol heeft geleid.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics