Prodrive Technologies ontvangt 50 miljoen euro Europese steun voor ambitieuze groeiplannen

0

De Europese Investeringsbank verstrekt een lening van EUR 50 miljoen aan Prodrive Technologies, een Nederlands technologiebedrijf dat elektronica, software en mechanica ontwikkelt en produceert. Prodrive zal de financiering gebruiken om de ambitieuze RDI-activiteiten voor nieuwe producten, systemen en oplossingen in verschillende sectoren verder te ontwikkelen. Daarnaast zal de financiering worden ingezet voor het uitbreiden van de productiecompetentie en het faciliteren van verdere groei. De EIB-lening wordt ondersteund door het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), het centrale fonds van het Investeringsplan voor Europa, beter bekend als het Junckerplan.

  • De EIB leent EUR 50 miljoen aan Prodrive Technologies voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie (RDI), en verdere capaciteitsuitbreiding.
  • De RDI-activiteiten beslaan het volledige productportfolio, van vermogenselektronica tot embedded computing en industriële automatisering.
  • Het project wordt ondersteund door het Europees Fonds voor Strategische Investeringen, als onderdeel van het “Juncker Plan”.

    Lilyana Pavlova

De lening aan Prodrive Technologies vormt een belangrijke steun voor de high-tech midcap markt in Nederland en de faciliterende RDI-activiteiten. De EIB is er trots op om dit innovatieve bedrijf in deze fase te ondersteunen door een deel van een robuuste en betrouwbare financieringsstructuur mogelijk te maken. aldus EIB-vicepresident Lilyana Pavlova.

Eurocommissaris voor Economie, Paola Gentiloni, zegt: “Prodrive is overduidelijk een ambitieus bedrijf met focus op verdere groei. Met de EIB-financiering van EUR 50 miljoen, ondersteund door het Investeringsplan, kan Prodrive zijn ambities om nieuwe technologie en nog innovatievere producten te ontwikkelen, realiseren. Tijd voor de volgende versnelling!

 De lening van de EIB is een belangrijke mijlpaal voor Prodrive Technologies en onderstreept onze reputatie op het gebied van innovatie en waardecreatie op de markt. We zien de bijdrage van de EIB als een solide bevestiging van de impact van onze activiteiten op Europees niveau. Deze stap zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze technologieprogrammas en productiecompetentie en daarmee bijdragen aan onze ambitieuze groei, aldus de CEO van Prodrive Technologies, Pieter Janssen.

Het uitgebreide productportfolio van Prodrive Technologies beslaat embedded computing, vermogenselektronica, automatisering en controlsystemen, optische- en beeldverwerkende systemen en omgevingssensoren. De belangrijkste markten die profiteren van de door EIB ondersteunde RDI-activiteiten zijn toepassingen in de semiconductor-, automotive, energie-, infrastructuur-, industriële en medische markt.

De EIB-lening helpt Prodrive om te werken aan een duurzame toekomst volgens de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. De financiering stelt Prodrive in staat om de innovatie- en ontwikkelcompetenties uit te bouwen, waarmee wordt bijgedragen aan SDG 9: infrastructuur voor duurzame industrialisatie. Door de ontwikkeling van efficiënte laadinfrastructuur en verdere elektrificatie van voertuigen, alsook het verbeteren van de energie-efficiëntie van producten voor semiconductor-, medische en infrastructurele markten draagt Prodrive bij aan het realiseren van SDG 12: duurzame consumptie en productie.

Achtergrondinformatie:

 De Europese Investeringsbank (EIB) is een op de lange termijn georiënteerde bank in de Europese Unie die het eigendom is van de lidstaten. Het maakt langetermijnfinanciering beschikbaar voor solide investeringen vanuit de doelstelling om actief bij te dragen aan EU-beleidsdoelstellingen. Vorig jaar verstrekte de EIB, EUR 2,18 miljard aan projecten in Nederland

Prodrive Technologies is een Nederlands technologiebedrijf actief in onderzoek, ontwikkeling en productie van elektronica, software en mechanica. Het uitgebreide productportfolio bestaat uit embedded computing, motion & mechatronica, vermogenselektronica, automatisering & controlsystemen, optische- en beeldverwerkende systemen en omgevingssensoriek. Door de nieuwste technologie toe te passen in snelle ontwikkelprocessen worden producten op maat gerealiseerd en geproduceerd met hoog geautomatiseerde productieprocessen zodat efficiënte productie wordt gecombineerd met optimale kwaliteit.

Het Investeringsplan voor Europa – het Juncker Plan – werd gelanceerd in November 2014 om de neerwaartse trend van investeringen in Europa te keren en de route naar economisch herstel te bevorderen. De innovatieve aanpak is gebaseerd op het verstrekken van een EU-begrotingsgarantie die de EIB-groep een eerste bescherming tegen verlies biedt. Hierdoor kan de EIB-groep ook projecten financieren met een hoger risico dan zij normaal zou aanvaarden. Het Juncker Plan heeft al voor EUR 450 miljard aan investeringen gezorgd, waarvan EUR 13 miljard in Nederland, en ondersteunt meer dan 1 miljoen start-ups en MKB-ondernemingen in heel Europa. De laatste EFSI-getallen per sector en land zijn hier te vinden. Zie ook de FAQ

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics