Prodrive Technologies groeide in 2020 naar 278 miljoen euro.

0

Prodrive Technologies Group B.V.  heeft een groei van netto verkopen van ruim 14% naar 278 miljoen euro en een totale omzetgroei inclusief geactiveerde ontwikkeling naar 302 miljoen euro genoteerd in 2020. Gedurende het jaar is het personeelsbestand gegroeid van 1332 naar 1547 full-time-equivalent (FTE) medewerkers.

Alle focusmarkten lieten groei zien gedurende 2020. De omzetcontributie van internationale vestigingen buiten Europa is verdubbeld in 2020 in lijn met de lange termijn initiatieven gericht op verdere internationale expansie van de groepsactiviteiten.

Gedurende het door de wereldwijde pandemie getekende crisis jaar 2020, is er voor gekozen om waar nodig ten koste van de directe efficiëntie van de operatie te anticiperen op de continu veranderende omstandigheden en volatiliteit in relatie tot de eigen medewerkers, klanten en toeleverketen. Dit heeft ervoor gezorgd dat Prodrive Technologies op eigen kracht en door intensieve samenwerking met partners in staat is geweest haar klanten over de hele wereld te blijven ondersteunen.

Pieter Janssen Prodrive Technologies

Deze omstandigheden hebben, in combinatie met factoren als de geplande aanloopverliezen gedurende de ingebruikname van nieuwe buitenlandvestigingen en een significante eenmalige last van 6 miljoen euro ten behoeve van een herstructurering van personeelspensioenregelingen, geleid tot een afname van de EBITDA tot 45 miljoen euro en van het nettoresultaat tot 3,4 miljoen euro in 2020.

Pieter Janssen, CEO: “Onze groeitrend bewijst robuust te zijn ondanks vereiste herstelwerkzaamheden na de grote brand in december 2018 en de beperkingen voortkomend uit de Covid-19 pandemie gedurende het jaar 2020. Onze mensen hebben in een opeenvolging van onvoorziene omstandigheden een unieke veerkracht laten zien en zijn te allen tijde daarmee onze klanten en onze lange termijn ambities blijven dienen. Als Board of Management hebben wij gedurende het jaar samen met onze mensen een nieuwe organisatiestructuur en een strategisch plan tot en met het jaar 2030 kunnen lanceren waarmee wij anticiperen op een versnelling van onze groei.”

Met de introductie van een brede range aan nieuwe producten en technologieën zet Prodrive Technologies de komende jaren in op macrotrends als de wereldwijde energietransitie, digitalisering van de maatschappij en innovatie in de gezondheidszorg.

Als gevolg hiervan wordt voor het jaar 2021 een omzetgroei van 20% geprognotiseerd, welke in lijn ligt met Prodrive Technologies’ langjarige groeiambitie. Deze groei zal gepaard gaan met een verdere uitbreiding van investeringen in Research & Development gericht op de eerder genoemde focusgebieden.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics