Prime Vision en VDL Groep brengen 750 sorteerrobots om pakketten sneller en efficiënter te sorteren naar De Verenigde Staten

0

Prime Vision en VDL Groep  produceren samen robots voor de Amerikaanse markt. Het Delftse Prime Vision heeft het Robotic Sorting concept ontwikkeld, het sorteren van zendingen door zogenaamde Autonomous Mobile Robots (AMRs). VDL Industrial Modules uit Helmond heeft de verantwoordelijkheid voor de productie van de AMR’s op zich genomen. Meer dan 750 robots zullen op verschillende locaties in de Verenigde Staten worden ingezet om pakketten sneller en efficiënter te sorteren. Deze order is enkele miljoenen euro’s waard.

De samenwerking tussen Prime Vision en VDL Groep gaat verder dan de productieactiviteiten van VDL Industrial Modules. VDL Industries Gainesville, gevestigd in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de productie van de acculaadstations op zich genomen en VDL TBP Electronics in Dirksland (Zuid-Holland) produceert PCBA’s: printplaatassemblages met elektronische componenten.

Prime Vision is gespecialiseerd in computer vision integratie en robotica en werkt met de nieuwste technieken, waaronder kunstmatige intelligentie.
Het bedrijf begon 30 jaar geleden met het herkennen en sorteren van post en breidde hun assortiment in de loop der jaren uit naar pakketherkenningstechnologie, aanvankelijk voor postbedrijven. Het afgelopen jaar zijn de diensten uitgebreid naar de e-commerce industrie.

Essentiële partner

“VDL is een onmisbare partner in de productie van de robots en vult onze competenties op het gebied van computer vision en robotica oplossingen naadloos aan”, zegt directeur Eddy Thans van Prime Vision. Prime Vision heeft met zijn Amerikaanse klant afgesproken dat er dit jaar honderden robots worden geleverd. Daarom heeft het bedrijf samenwerking gezocht met VDL Groep. Bij het Helmondse werkbedrijf VDL Industrial Modules worden onderdelen voor de autonome mobiele robots geproduceerd, geassembleerd en klaargemaakt voor verzending.

Samenwerking

“De productie van deze robots past perfect in de kernactiviteiten van VDL Industrial Modules”, zegt directeur Peter van der Horst van VDL Industrial Moduls. “De samenwerking met Prime Vision verloopt heel goed. Prime Vision heeft ons de ruimte gegeven om het ontwerp van de robots voor assemblage verder te optimaliseren. Daarnaast zijn we er zelfs in deze uitdagende periode, gekenmerkt door materiaaltekorten, in geslaagd om samen een supply chain op te zetten.”

Prime Vision is een wereldleider op het gebied van computer vision integratie en robotica voor logistiek en e-commerce. Als bekroond bedrijf ontwerpt en integreert Prime Vision oplossingen met behulp van de nieuwste herkennings-, identificatie- en roboticatechnieken om de automatisering van sorteerprocessen te optimaliseren.

De nieuwste innovaties van Prime Vision zijn de Flow Projector (Projection Sorting) om operators te helpen pakketten sneller en eenvoudiger te sorteren, en Robotic Sorting (Autonomous Sorting by robots) om sorteerbewerkingen snel op te schalen.

Met het hoofdkantoor in Delft bieden 150 experts uitgebreide markt- en domeinkennis aan digitale bedrijven over de hele wereld.

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Kracht door samenwerking. Dat is de basis van VDL Groep, het internationale industriële familiebedrijf met hoofdkantoor in Eindhoven. Dit bedrijf is in 1953 opgericht door Pieter van der Leegte. Aanvankelijk specialiseerde VDL Groep zich in metaalbewerking. Toen Pieters zoon Wim van der Leegte het bedrijf in 1966 overnam, waren er onder meer specialiteiten in hightech benodigdheden voor de halfgeleiderindustrie en werd het portfolio aangevuld met kunststofverwerking en de ontwikkeling, productie en verkoop van bussen. VDL Groep is groot in benodigdheden en halffabricaten, maakt eigen eindproducten, zoals ophangsystemen, de geautomatiseerde indeling van autofabrieken, warmtewisselaars en container handling systemen, en heeft met VDL Nedcar in Born de enige personenautofabriek in Nederland waar seriematige montage voor derden plaatsvindt.

VDL Groep innoveert door een combinatie van vakmanschap, ondernemerschap en hoogwaardige machines. De groep bedrijven combineert de kracht van een multinational met de platte organisatie en de open, informele werksfeer van een familiebedrijf waar carrièremogelijkheden en continuïteit voorop staan. Sinds 2016 staat de derde generatie van de familie Van der Leegte aan het roer van het bedrijf. VDL Groep is actief in 20 landen met meer dan 15.000 medewerkers. De groep bestaat uit 105 werkmaatschappijen, elk met een eigen specialisme, die nauw samenwerken. De gezamenlijke jaaromzet bedroeg in 2020 4,686 miljard euro.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics