Pratt & Whitney en KMWE Group tekenen lange termijn contract voor F-135 uitlaat onderdelen

0

Pratt & Whitney, onderdeel van United Technologies Corp. heeft KMWE Group een nieuw 10 jarig contract toegekend voor de fabricage van F135 motor uitlaat onderdelen. De F135 is de motor voor de 5e generatie F-35 Lightning II.

O Sung Kwon, Executive Director

DutchAero, dochteronderneming van KMWE Group, is sinds 1976 expert in vliegtuigmotorenonderdelen. Met name door het specialisme in uitlaten van straalmotoren heeft DutchAero een 10-jarig contract gesloten voor het leveren van complexe samenstellingen voor de motoruitlaat. Met deze overeenkomst versterkt KMWE Group haar strategische positie voor levering van uitlaat onderdelen van de JSF-F135 motor aan Pratt & Whitney.

“Na een competitief aanbestedingsproces heeft Pratt & Whitney DutchAero gekwalificeerd als een ‘best-value’ leverancier voor uitlaat onderdelen van de F135 straalmotor,” zegt O Sung Kwon, Executive Director, Business Development and International Programs, Pratt & Whitney Military Engines. “We zijn verheugd om met het DutchAero team te werken aan verbetering en versterking van onze supply chain, het reduceren van kosten, en straalmotoren van wereldklasse te leveren aan onze klanten.”

Edward Voncken, CEO van KMWE Group

“Al meer dan 40 jaar produceren we complexe samenstellingen voor de uitlaat van de F16 Fighting Falcon. Door dit aanvullende F135 contract hebben we de mogelijkheid onze relatie met Pratt & Whitney te versterken en kunnen we met onze unieke kennis van vliegtuigmotoren het volgende tijdperk ingaan,” zegt Edward Voncken, CEO van KMWE Group. “Dit lange termijncontract voor uitlaatdelen van de F135 straalmotor bevestigt onze competenties van wereldniveau en waarborgt behoud en groei van high-skilled banen. Dit contract is een aanvulling op de bestaande overeenkomst met Pratt & Whitney, getekend in januari 2016, voor complex verspaande motoronderdelen.”

Als één van de negen oorspronkelijke partnerlanden van de F-35, doet Nederland een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling, productie en onderhoud van het F-35 programma. Het huidige programma voor Nederland bestaat uit een aanschaf van minimaal 37 F-35A-vliegtuigen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics