Nieuwe directeur VDL Nedcar John van Soerland: ‘Pragmatisme van VDL past goed bij mij’

0

John van Soerland (59) wordt de nieuwe algemeen directeur van VDL Nedcar in Born. Na het doorlopen van de interne procedures, zal hij Paul van Vuuren (62) opvolgen en toetreden tot de hoofddirectie van VDL Groep. Van Soerland is sinds december 2019 directeur van VDL MPC in Amersfoort. Daarvoor heeft hij gedurende 35 jaar diverse leidinggevende functies bekleed bij bedrijfsonderdelen van Philips. De laatste tien jaar, tot zijn overstap naar VDL, is Van Soerland verantwoordelijk geweest voor onder andere de operationele activiteiten van Philips Healthcare in Best.

Zijn mobieltje heeft nog niet stilgestaan. Ook de afgelopen nacht heeft hij tal van felicitaties gekregen van mensen uit zijn omvangrijke, internationale netwerk, uit onder meer India en China. Dat hij al binnen een jaar na zijn in dienst treden bij VDL de leiding zou krijgen over het grootste bedrijf binnen de groep was geen vooropgezet plan, verzekert John van Soerland. ‘Ik begrijp dat Willem (Van der Leegte, red.) nu van verschillende kanten gefeliciteerd wordt met zijn vooruitziende blik, door mij een jaar geleden al aan te stellen. Maar dat voorop gezette plan was er helemaal niet’, vertelt hij lachend. ‘Ik ben aangetreden als directeur van VDL MPC, om de operatie ervan te verbeteren. En omdat VDL niet met externe consultants werkt, heb ik ook samengewerkt met collega’s van andere VDL-bedrijven. En toen belde Willem mij, of VDL Nedcar niets voor mij was.’

Recht-door-zee-aanpak

Vervolgens was het binnen een dag beklonken en juist die recht-door-zee-aanpak past goed bij de oud-Philips man, in het persbericht dat VDL uitdeed geduid als een ‘pragmaticus’. ‘Ik ben altijd een echte Philips-man geweest, heb met mijn oud-collega’s nog steeds een hele goede band en van velen daar de felicitaties ontvangen. Het pragmatisme van VDL past goed bij mij. En dat is ook de manier waarop we op zoek gaan naar nieuwe klanten voor VDL Nedcar. Door ze te vertellen wat wij kunnen, dat Born een geweldig trackrecord heeft opgebouwd, één van de beste fabriek waar MINI’s en BMW’s worden gebouwd. En dat we heel snel kunnen schakelen. Met dat verhaal gaan we nieuwe klanten binnenhalen.’

Ervaring
Gedurende zijn arbeidzame leven heeft Van Soerland uitgebreide internationale ervaring opgedaan, onder meer in China, India, Taiwan en de Verenigde Staten. In zijn periode bij Philips Semiconductors en later NXP heeft hij ervaring opgedaan met grote automotive-klanten, onder meer in de Duitse, Franse en Aziatische auto-industrie. Na een periode van stormachtige groei en de doorontwikkeling van de organisatie is VDL Nedcar beland in de volgende fase van zijn ontwikkeling. Die zal in het teken staan van het zekerstellen van de continuïteit op de lange termijn. Tot en met 2023 bouwt VDL Nedcar auto’s voor BMW Group. Voor de periode daarna dienen nieuwe opdrachtgevers aan de autofabriek te worden verbonden. De internationale ervaring van John van Soerland zal daarbij zeker van waarde zijn, aldus persinformatie van VDL.

blank

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Pragmaticus

VDL Groep is ervan overtuigd dat John van Soerland een goede opvolger zal zijn voor Paul van Vuuren die de afgelopen drie jaar uitstekend werk heeft verricht in Born. “De kracht van John ligt, zoals die van Paul, op het vlak van organisatie en strategie”, vertelt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep. “John is een pragmaticus die bekend is met alle facetten van de bedrijfsvoering. Hij is toegankelijk en schakelt makkelijk tussen diverse stakeholders.”

 

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics