Pokémon Go: consument klaar voor AR/VR. Maar de industrie?

0

‘Organisaties moeten leren omgaan met augmented en virtual reality’
Het spel Pokémon Go, dat in korte tijd een wereldwijde hit is geworden, laat zien dat de consumenten klaar zijn voor Augmented reality (AR). Deze interactieve technologie is niet langer een futuristische fantasie, maar werkelijkheid. Zijn technologische bedrijven voorbereid op deze revolutie? En hoe gaan bedrijven in de toekomst om met het grote dataverbruik dat gepaard gaat met augmented en virtual reality (VR)?

Leverancier van interconnectie en datacenters Equinix is in Nederland expert op het gebied van de cloud en dataopslag. Vanuit dit specialisme stelt het bedrijf dat organisaties hun cloud-omgeving moeten herinrichten, willen ze de boot niet missen met AR/VR. ‘De wensen van consumenten veranderen. Daarom is het belangrijk dat bedrijven ook de opties van AR en VR onderzoeken en een goede gebruikservaring bieden bij deze nieuwe technologieën’,  stelt Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. ‘Technologische innovaties maken steeds meer mogelijk. Uiteindelijk kan het gebruik van AR en VR het karakter van bedrijven zelfs compleet veranderen.’

De cloud is niet genoeg
De opkomst van AR/VR is een noviteit, maar bedrijven kunnen het zich niet permitteren om langs de zijlijn te blijven staan. Hoe kunnen ze een betere gebruikservaring van AR/VR voor consumenten mogelijk maken? Eielts: ‘Dit kunnen ze doen door hun servers te koppelen aan snelle netwerkverbindingen met een wereldwijd bereik met toegang tot netwerkproviders en door het gebruik van hybride cloud-oplossingen. Hierdoor worden vertraging en storingen tegengegaan.’

Eielts stipt ook het belang van schaalbaarheid aan: ‘AR-programma’s ervaren gebruikspieken en moeten daarom zo geconfigureerd worden dat het automatisch op- of neergeschaald kan worden, afhankelijk van netwerkbelasting. Als programma’s niet snel op kunnen schalen, kunnen ze namelijk crashen.’ Bedrijven moeten bovendien direct kunnen verbinden met partners om het risico op blootstelling aan veiligheidsgevaren te verkleinen.

Inspelen op behoefte cloud en internetknooppunten
Gezien de ontwikkeling van AR/VR, evenals de opkomst van de digitale media en content sector, is Equinix bezig met de ontwikkeling van oplossingen voor de cloud en dataopslag. Recent kondigde het bedrijf de bouw van zijn achtste datacenter in Amsterdam aan. Ook is hier toegang tot internetknooppunten met een wereldwijd bereik. Dergelijke ontwikkelingen ondersteunen in de gebruikservaring bij AR en VR. In de Nederlandse Equinix-datacenters wordt bovendien als eerste de samenwerking met Deloitte gelanceerd. Hierdoor kunnen gebruikers van de Equinix Cloud Exchange gebruikmaken van de cybersecurity-oplossing van de Managed Security Monitoring van Deloitte.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics