Plasmatreat opent nieuwe technologie- en onderzoekscentrum

0

Plasmatreat opent in oktober 2019 haar nieuwe technologie- en onderzoekscentrum, Plasma Campus, op het hoofdkantoor van het bedrijf in Steinhagen. In de 1400 vierkante meter grote faciliteit worden nieuwe toepassingsgebieden voor plasmatechnologie ontwikkeld. Daarnaast biedt het nieuwe gebouw plaats aan seminar- en conferentieruimten voor ca. 200 deelnemers, alsmede ruimten voor machine-acceptatietests en klantenopleidingen.

Het Technologie- en Onderzoekscentrum heeft verschillende divisies die zich richten op de ontwikkeling van plasma-oplossingen voor de meest uiteenlopende toepassingen. De medewerkers van het centrum zullen niet alleen werken aan processen die verband houden met plasmacoatings, maar ook de Openair-Plasma technologie voor de productie van elektronica zal voortdurend worden ontwikkeld.

“De Open-air plasmatechnologie biedt een veelheid aan toepassingen voor de elektronicaproductie. Het varieert van de oppervlaktereiniging van loodframes tot de microreiniging van contactoppervlakken van bondingspads voorafgaand aan de draadverlijming. Zelfs in de productie van printplaten kunnen oxidatielagen met behulp van plasma van koperen oppervlakken worden verwijderd. Openlucht-Plasma wordt ook gebruikt in de daadwerkelijke componentenproductie, bijvoorbeeld voor het schoonmaken van gedrukte kringsraad voorafgaand aan conforme deklaag. Of om te zorgen voor een sterke hechting tussen verschillende materialen door middel van plasma-activatie voor het gieten voor de uiteindelijke constructie van het apparaat. Dit zijn slechts enkele van de toepassingsgebieden in de elektronicaproductie”, aldus Christian Buske, directeur van Plasmatreat GmbH.

Dit zijn standaardtoepassingen die al meer dan 20 jaar in de elektronicaproductie worden gebruikt. “Ons doel is om Openair-Plasma te vestigen als een reproduceerbaar, effectief, milieuvriendelijk en grondstofbesparend proces, ook voor kleine en middelgrote productiebedrijven. Daarom zullen we het nieuwe pand gebruiken voor training en verdere opleiding in plasmatechnologie”, zegt Buske. Buske weet echter dat naast de standaardtoepassingen nog veel andere toepassingen onaangeroerd blijven. Machinefabrikanten overwegen bijvoorbeeld de integratie van Openair-Plasma-technologie in productiesystemen. “Juist daarom hebben we ons nieuwe technologie- en onderzoekscentrum gebouwd. We willen samen met onze klanten intensiever werken aan nieuwe oplossingen en toepassingsgebieden, omdat de toenemende verpakkingsdichtheid op printplaten en de daarmee gepaard gaande miniaturisering een heroverweging van de oppervlaktebehandeling vereisen”, zegt Buske. Het nieuwe gebouw wordt op 30 oktober officieel geopend.

Over plasmatreat
Plasmatreat is wereldwijd marktleider in Atmosferische plasmatoepassingen voor het reinigen en activeren van alle soorten oppervlakken. U vindt de Openair-Plasma toepassingen in geautomatiseerde productielijnen in vrijwel elke industrie. Plasmatreat heeft productiecentra in Duitsland (hoofdkantoor), de VS, Canada en China en heeft meer dan 30 dochterondernemingen en partners over de hele wereld.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics