PlantLab krijgt tweede patent voor indoor farming in vs

0

PlantLab heeft haar octrooiportfolio verder versterkt doordat het United States Patent and Trademark Office (USPTO) op 10 augustus het tweede octrooi in de Verenigde Staten heeft verleend. De USPTO heeft vorig jaar al de eerste octrooiaanvraag ingewilligd. Beide octrooien treden met terugwerkende kracht in werking tot 13 oktober 2008.

In juni 2017 steunde en onderschreef het Europees Octrooibureau (EOB) na een formele oppositieprocedure het Europese octrooi van PlantLab. PlantLab heeft onlangs licentieovereenkomsten gesloten met meerdere organisaties voor het gebruik van deze patenten.

Het indoor farming patent van PlantLab heeft betrekking op de manier waarop de wortel/substraattemperatuur wordt gereguleerd, evenals de verdamping en bladtemperatuur van het gewas. PlantLab ziet deze technologie als een cruciaal element om de voedselproductie dichter bij de consument te brengen, en daarmee wil PlantLab gebruik maken van haar patent aan diegenen die ook wereldwijd impact willen maken in de voedselproductie.

PlantLab is gespecialiseerd in technologie voor innovatieve stadslandbouw, de duurzame voedselvoorzieningsketen van de toekomst. Het bedrijf is opgericht in 2010 in ‘s-Hertogenbosch met als doel de productie van voedsel voor onze planeet te optimaliseren. In de afgelopen 10 jaar heeft het bedrijf € 50 miljoen geïnvesteerd in de ontwikkeling van technologie die het mogelijk maakt om gezonde, verse groenten te telen die dagelijks dicht bij de consument worden geoogst, waar ook ter wereld. Deze gewassen worden op een duurzame en milieuvriendelijke manier geteeld zonder het gebruik van pesticiden en verminderen tegelijkertijd het waterverbruik tot een absoluut minimum. Er kunnen genoeg gewassen worden geteeld op een gebied dat niet groter is dan twee voetbalvelden om een stad van 100.000 inwoners elke dag van 200 gram verse groenten te voorzien. Omdat de nieuwe technologie wereldwijd kan worden geïmplementeerd, kunnen we de traditionele toeleveringsketen radicaal verkorten. De voordelen zijn onder meer: superieure productkwaliteit, langere houdbaarheid, minder voedselverspilling en minimale CO2-uitstoot of problemen in verband met transport over lange afstand. PlantLab wil haar technologie voor iedereen toegankelijk maken en zo smaakvolle, verse en duurzaam geteelde producten voor iedereen binnen handbereik brengen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.