Pilz organiseert congres Master of Safety

0

Op 9 november 2017 organiseert Pilz in Theater De Kom in Nieuwegein het “Master of Safety” congres, waar bezoekers in één dag alles over veiligheid leren. Pilz, specialist in veilige automatiserig, meldt een divers en inspirerend programma te hebben samengesteld.

Risicogedrag en leiderschap

De dag wordt geopend met twee lezingen door Jan Tournois, directeur van Pilz Nederland en promovendus op het onderwerp risicogedrag. Hij onderzoekt wat de effecten van veiligheidsregels zijn op productiviteit en frustratie. Tijdens zijn lezingen vertelt hij over de oorzakelijke aspecten van gedrag en leren de bezoekers meer over organisatiegedrag en de factoren die gedrag beïnvloeden. In zijn lezing over leiderschap behandelt Tournois kort een aantal onderzoeken die in de praktijk grote waarde hebben gegeven en geven, waaronder het motivational model van Rickli en het onderzoek van Gallup. Hij neemt de bezoekers mee in de wereld van het werkend brein en laat zien wat zich in die bovenkamers afspeelt. Hij vertelt dat veiligheid veel meer is dan regels die je oplegt en het naleven hiervan. De winst zit hem in gepercipieerde rechtvaardigheid, het gevoel geaccepteerd en gerespecteerd te worden op een eerlijke wijze.

Machineveiligheid

Vervolgens geven safety experts Martijn Drost en Ed van Hal handvatten voor het interpreteren van de Machinerichtlijn. Want vormt deze richtlijn nu echt zo’n hoofdpijndossier? In hun lezing over machineveiligheid nemen ze de bezoekers mee in de wet- en regelgeving die geldt voor de veiligheid van machines. Een belangrijk onderdeel binnen veilige machines is de CE-markering. Welke regels gelden hiervoor? Drost en Van Hal wisselen theorie af met praktische geleerde lessen en laten zien dat het CE-markeringstraject niet lastig is, maar juist geld kan opleveren.

Cybersecurity

De dag wordt afgesloten met een interessant en actueel thema, cybersecurity. Gastspreker Loren Roosendaal is expert op dit gebied en laat zien dat cybercrime niet is wat het lijkt. Hij is actief als directeur van het Centrum voor Digitale Transformatie aan de Universiteit van Nyenrode. Daar helpt hij de raden van bestuur en directies van grootbedrijven en multinationals om te gaan met de snel veranderende (digitale) wereld.

Roosendaal neemt de bezoekers mee op een reis door de wereld van cybercrime, een reis die wellicht een stuk minder digitaal en technisch is dan verwacht zou worden. Hij toont op basis van praktische voorbeelden waar hem de echte gevaren zitten en laat zien hoe groot de impact kan zijn als het misgaat. Met zijn inzichten op het gebied van cybercrime geeft hij een denkkader mee, waardoor de uitdagingen op dit gebied beter geplaatst kunnen worden. Hij geeft aan welke stappen gezet kunnen worden om mens en bedrijf veiliger en beter voorbereid in de digitale wereld te laten staan!

Inspirerende dag

Pilz wil met Master of Safety een bijzondere dag vol indrukken en belevenissen bieden. Het programma begint om 09.00 uur en eindigt om 18.00 uur met een netwerkborrel. Voor de vroege vogels staat er vanaf 07.00 uur een ontbijtje klaar. Aanmelden kan via www.masterofsafety.nl.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics