Pieter Janssen en HAL Investments B.V. nemen alle aandelen van medeoprichter Hans Verhagen van Prodrive Technologies Group over

0

Vandaag zijn oprichter en CEO Pieter Janssen van Prodrive Technologies Group B.V. en HAL Investments B.V. overeengekomen om alle aandelen van Prodrive Technologies van mede-oprichter Hans Verhagen over te nemen. Deze transactie volgt na een eerste toetreding tot aandeelhouder van HAL Investments B.V. in 2022.

Als gevolg van de transactie van vandaag stijgt het eigendomsbelang van HAL Investments B.V. van 31,45% naar 47,18%. De overige aandelen zijn in handen van Pieter Janssen, management en medewerkers.

Link magazine editie februari/maart 2023 | jaargang 25 thema: Volle buffers en toch tekorten. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Pieter Janssen, HAL Investments B.V. en het management hebben vertrouwen en zijn vastbesloten om door te gaan en te investeren in het groeitraject en het bedrijfsplan van Prodrive Technologies.

Prodrive Technologies erkent de belangrijkste bijdrage van Hans Verhagen als mede-oprichter en voormalig CEO aan de groei en prestaties van het bedrijf.

Het in Nederland gevestigde Prodrive Technologies, opgericht in 1993, ontwerpt en produceert hightech elektronica, software en mechatronische producten en systemen. Prodrive Technologies exploiteert vier speciale R&D-programma’s en drie sterk geautomatiseerde productielocaties. Het bedrijf bezit dochterondernemingen in Nederland, de VS, China, Israël, Duitsland en Japan.

HAL Investments is de Nederlandse investeringsdochter van HAL Holding N.V., een internationale investeringsmaatschappij die via HAL Trust genoteerd is aan de Amsterdamse effectenbeurs. HAL Investments heeft aanzienlijke posities in een aantal bedrijven die genoteerd zijn aan grote Europese beurzen, evenals meerderheidsbelangen en aanzienlijke minderheidsposities in niet-beursgenoteerde bedrijven die actief zijn in een breed scala van industrieën.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics