Piet Steursma verkoopt na 34 jaar zijn aandelen in STT Products aan Menno Kooistra.

0

In de huidige tijd zijn we opgetogen te kunnen meedelen dat na anderhalf jaar van voorbereiding algemeen directeur Menno Kooistra op 1 mei jl. een meerderheidsbelang in STT Products B.V. heeft verworven. Hiermee doet oprichter Piet Steursma na 34 jaar een stap terug. De afgelopen jaren floreerde STT Products B.V. onder het bewind van Kooistra, met achter de schermen Steursma als drijvende kracht. Ondanks de economische onzekerheden vonden alle partijen het nu de juiste tijd voor deze mooie stap richting de toekomst.

Lees Link magazine digitaal of vraag een proefexemplaar aan: uitgever@linkmagazine.nl

Steursma richtte in 1986 zijn bedrijf Steursma Engineering op, gericht op de productie van onderdelen voor medical devices. Na flinke groei werd in 2007 Menno Kooistra als algemeen directeur aangesteld. Anno 2020 heeft STT Products B.V. 40 professionals in dienst en ontwikkelt het hoogwaardige speciaal machines voor de maakindustrie. Voor Steursma een mooi moment om meer afstand te kunnen nemen.
Kooistra: “De overname zat al een tijd in de pijplijn. Na ruim tien jaar directeur te zijn geweest zijn we anderhalf jaar geleden gaan kijken naar participatie als eigenaar. Voor ons als bedrijf een stap in lijn der verwachting”. “De tijd was nu daar, voor het bedrijf en voor Menno is dit een mooie stap om de groei door te zetten,” wil Steursma nog kwijt.

Zowel Menno Kooistra als Piet Steursma vinden het belangrijk om te benadrukken dat met de overname van het meerderheidsbelang de continuïteit gewaarborgd blijft. “We gaan op dezelfde voet verder als afgelopen jaren. Klanten en leveranciers kunnen op ons blijven rekenen.” aldus Kooistra.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics