Philips Drachten beste fabriek van Nederland en tweede in de Europese Industrial Excellence Award

0

image002 Philips DrachtenPhilips Drachten is op 29 september tweede geworden in de Europese Industrial Excellence Award verkiezing. De verkiezing werd gehouden tijdens de jaarlijkse Industrial Excellence Conference in het Duitse Ludwigsburg.

De prijs is een initiatief van gerenommeerde internationale business schools, zoals TU Eindhoven, INSEAD in Frankrijk en WHU in Duitsland. Rob Karsmakers heeft onze site vertegenwoordigd.

Omdat Philips Drachten de nationale Industrial Excellence Award 2015 voor de beste industriële site van Nederland won in juni, mochten we meedoen aan de strijd om de Europese titel. We kregen deze nationale prijs op basis van een zeer lovend juryrapport.

“Philips Drachten is een geavanceerde Lean site die slim gebruik maakt van innovaties in de maakindustrie. De site laat daarmee zien dat Smart Industry in Nederland een goede toekomst heeft. Naast het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige producten heeft de site duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staan,” aldus de jury.In Ludwigsburg hebben we ook de Nederlandse Award ontvangen.

Stevige concurrentie Er was stevige concurrentie bij de Europese verkiezing, we moesten ons meten met de zeven als beste genomineerde industriële organisaties uit de deelnemende landen. De finale strijd ging uiteindelijk tussen Philips Drachten en Bentley Motors uit de UK. Met een minimaal verschil heeft Bentley gewonnen en hebben wij een eervolle tweede plaats bereikt. Rob Karsmakers: “Daar zijn we erg trots op, een mooi cadeau en erkenning voor onze geweldige site zo kort voor mijn laatste werkdag als manager van de site!”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics