Pezy Group wint Inspiratie & Innovatie Award 2017

0

Op woensdag 8 februari vond op de High Tech Campus in Eindhoven het jaarlijkse Mikrocentrum High Tech Platform Jaarcongres plaats. Tijdens dit congres reikte Mikrocentrum voor de derde keer de Inspiratie & Innovatie Award uit. Na een voorselectie van de 5 meest inspirerende innovaties door een deskundige en onafhankelijke jury, kozen de aanwezigen van het Jaarcongres Pezy Group als winnaar.

De Inspiratie & Innovatie Award is een initiatief van Mikrocentrum om innovaties van leden uit het High Tech Platform onder de aandacht te brengen in de high tech industrie.

Vroegtijdige opsporing van borstkanker

Pezy Group won de Inspiratie & Innovatie Award met de Braster self-tester, een consumentenapparaat voor borstzelfonderzoek. Naast de enorme potentie van de Braster als middel om borstkanker vroegtijdig op te sporen, werd ook het ontwerpproces ervan geprezen; van eerste designschets tot marktintroductie binnen twaalf maanden.

Erik Spelt, Manager business development bij Pezy Group: “Het hele Pezy Group team maar ook Braster, de klant waarvoor we dit product hebben ontwikkeld is heel erg blij met deze award. Voor Pezy Group en vooral voor het design & engineering team dat keihard heeft gewerkt om het product in korte tijd van eerste idee tot marktlancering te ontwikkelen, is het een erkenning van het goede werk. Voor Braster is het een extra stimulans om deze innovatie na de introductie in Polen, ook zo snel mogelijk op de Nederlandse markt te brengen.”

Pezy Group volgt Ferro Techniek op

Pezy Group volgt de winnaar van de vorige editie, Ferro Techniek, op. Ferro Techniek won de award met de Flow Through Heater, een oplossing voor snelle, slimme en accurate dikke film verwarming. Volgens Mark Wessels, Business Unit Manager van Ferro Techniek droeg de award bij aan het aantrekken van nieuwe klanten en bij het opzetten van andere kansrijke projecten.

Presentatie nieuwe bedrijvengids en lezing door trendwatcher Vincent Everts

Tijdens het High Tech Platform Jaarcongres werd ook de nieuwe bedrijvengids gepresenteerd waarin ca. 600 leden hun expertise presenteren in een groot aantal technische domeinen. Daarnaast gaf

Trendwatcher Vincent Everts een interactieve sessie waarbij hij schetste wat de industrie meemaakt in de technologische rollercoaster en welke mogelijkheden dat oplevert. Parallel aan de snelle technologische ontwikkelingen raakt de industrie ook betrokken bij de wereld van Big Data en maakt daar in toenemende mate onderdeel van uit. Er bestaat volgens Vincent Everts geen vast receptuur hoe hier allemaal mee om te gaan op weg naar succes. Blijven open staan voor verandering is de beste garantie op kansen voor innovatie.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics