Peter Mouthaan neemt samen met ABN AMRO participaties Dutch Power Company over.

0

Directeur Peter Mouthaan (38) heeft samen met ABN Amro Participaties het familiebedrijf Dutch Power Company (DPC) overgenomen van zijn familie. DPC is de moedermaatschappij van de bedrijven Conver, Herder, Precision Makers, Roberine en Votex met een gezamenlijke omzet van 35 miljoen euro. De bedrijven van DPC zijn gespecialiseerd in berm-, groen- en slootonderhoud en combineren dat met innovatieve mechatronica, apparaten die op basis van GPS-techniek autonoom werken. Met de kapitaalverschaffing gaat DPC zich richten op groei in West-Europa.

M&A-adviseur Marktlink stond de familie Mouthaan bij in het verkoopproces.   “Nederland staat in het buitenland bekend om haar innovatieve oplossingen op gebied van irrigatie-, berm- en slootmanagement,” zegt Peter Mouthaan. “Aan de andere kant zijn er markten die snel groeien en die behoefte hebben aan innovatie en ontwikkeling. De interesse uit het buitenland voor onze nieuwe producten is dan ook groot, maar we zullen moeten investeren om die interesse om te zetten in sales.”

Volgens de buy out manager is mede-aandeelhouder ABN Amro Participaties een investeringspartner die duurzaam wil investeren in de groei van de DPC-bedrijven. “Dankzij hen krijgen wij de mogelijkheid om sales te genereren en te groeien.” ABN AMRO Participaties verschaft risicodragend vermogen aan winstgevende ondernemingen in Nederland.    Mouthaan: “Precisielandbouw heeft de toekomst. Dat is niet alleen onze mening, maar ook die van ABN AMRO Participaties. Onze oplossingen zijn erop gericht dat echt iedereen ze kan gebruiken. Het is bijna ‘plug-and-play’, dus inschakelen en aan het werk zetten.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics