Personalia: benoemingen en aanstellingen van mensen in de Nederlandse en Vlaamse industrie:

0

Personalia: benoemingen en aanstellingen van mensen in de Nederlandse en Vlaamse industrie:

Sofie Rasschaert is de nieuwe directeur van het Vlaams-Nederlandse Flam3D. Dat richt zich als 3D-platform op het samenbrengen van bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheden en telt inmiddels ruim 125 leden. Bij Flam3D neemt Rasschaert de functie over van Kris Binon, die eerder aangaf na zijn vertrek actief te blijven in de AM-industrie.

Link magazine april 2023, Thema: Parijs halen: De energietransitie. Vraag een exemplaar op bij de uitgever van Link magazine: uitgever@linkmagazine.nl

Celimo, de Europese brancheorganisatie voor machine-importeurs, heeft met Hank Oude Reimer een nieuwe voorzitter. Oude Reimer is mede-eigenaar van het gelijknamige, Nederlandse bedrijf en volgt Erdal Gamsiz uit Turkije op. Celimo vertegenwoordigt distributeurs van werktuigmachines, gereedschappen en aanverwante apparatuur en fungeert als gesprekspartner met de EU.

Dirk Jan Klein Essink is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van ontwikkelingsmaatschappij Oost NL. Klein Essink – tot vorig jaar cfro bij verzekeraar TVM – is sinds 2017 lid van de RvC en vervangt als voorzitter Guido van Woerkom, die na twee termijnen van vier jaar afscheid neemt. Liesbeth van Tongeren is benoemd als nieuw RvC-lid.

Mark Huijbregts, hoogleraar Integrated Environmental Assessment aan de Radboud Universiteit, is sinds kort principal scientist bij TNO. Huijbregts gaat bij TNO onder andere bijdragen aan de ontwikkeling van verbeterde duurzaamheidsbeoordelingen.

Bij UBQ Materials, dat is gespecialiseerd in cleantech, is Patricia Mishic O’Brien benoemd tot chief commercial officer. Zo versterkt UBQ Materials naar eigen zeggen de wereldwijde expansie van het bedrijf.

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) heeft sinds 1 mei een nieuwe voorzitter: Nienke Homan.

De samenstelling van de raad van bestuur van Bosch Rexroth is gewijzigd. Roland Bittenauer heeft de wereldwijde sales & marketing op zich genomen, terwijl Thomas Fechner nu verantwoordelijk is voor factory automation. Thomas Donato, voorheen verantwoordelijk voor beide gebieden, is binnen de Bosch Group als president naar Power Tools verhuisd.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics