Perron038 is dé plek voor innovatieve maakindustrie.

0

Afgelopen week opende Perron038 haar deuren. Een technische broedplaats voor creatieve bedrijven en onderwijsinstellingen in de techniek . Perron038 is dé plek voor innovatieve maakindustrie.

Innovatie hub
Na meer dan een jaar voorbereiding is het enorme project bijna voltooid. Het geld voor Perron038 komt van de vier bedrijven in de regio: Tembo Group uit Kampen, lasmachinefabrikant AWL Techniek (Harderwijk), Tolsma Grisnich (Emmeloord) die machines maakt voor de agrofoodsector en het regionale participatiebedrijf Wadinko investeren in Perron038 en zijn verenigd in een stichting. Marius Woldberg: “Hoewel de bedrijven in verschillende sectoren werken, is de ontwikkeling van technologie voor hun machines een gemeenschappelijk belang. Ons doel is om sneller te innoveren en jong en oud talent te inspireren”.

Perron038, de naam zegt het al, is gevestigd direct aan het station in Zwolle. Een prachtige oude industriële hal is omgebouwd tot een hypermoderne omgeving, waar (jong en ervaren) talent zich kan ontwikkelen. Groeien en innoveren zijn de twee kernwoorden die centraal staan. Kennis delen en elkaar inspireren. Dat is waar het om gaat in ‘het perron.’

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics