PCBflow van Siemens traceert maakbaarheidsproblemen al in de ontwerpfase

0

Siemens Digital Industries Software introduceert vandaag PCBflow, een innovatieve cloud-based softwareoplossing die de kloof overbrugt tussen elektronicaontwerp en -productie. PCBflow breidt de Xcelerator™-portfolio van Siemens uit met een veilige omgeving voor printplaatontwerpteams (PCB’s) om te communiceren met een verscheidenheid aan fabrikanten. Voorts helpt PCBflow een reeks DFM-analyses (Design-for-Manufacturing) snel uit te voeren wat klanten helpt de de stap van ontwerp naar productie te versnellen.

PCBflow werkt met de toonaangevende Valor™ NPI software-engine, die meer dan 1000 DFM-controles uitvoert. PCBflow stelt PCB-ontwerpteams in staat om snel te identificeren of er sprake is van maakbaarheidsproblemen. Deze problemen worden vervolgens gesorteerd en geprioriteerd op basis van de mate van ernst, waarbij gebruikers worden geleid met afbeeldingen en de precieze locatie van het probleem in het ontwerp, om de identificatie van een probleem en het corrigeren ervan te vereenvoudigen.

PCBflow ondersteunt samenwerking ontwerper fabrikant

PCBflow is Siemens’ eerste stap in de richting van PCB assemblage online oplossingen die het ontwerp-tot-fabricage hand-off proces automatiseren. Met een ‘leidende positie’ in de gehele design-to-manufacturing flow, is Siemens het eerste bedrijf dat een marktplaats aanbiedt met online, volledig geautomatiseerde DFM-analysetechnologie, die kan helpen bij het optimaliseren van ontwerpen, het verkorten van front-end engineering cycli, en het stroomlijnen van de ontwerper/fabrikant communicatie, aldus persinformatie.

“PCBflow is de ultieme tool voor productontwerp, omdat het uitgebreide samenwerking tussen ontwerper en fabrikant ondersteunt met een gesloten feedbackmechanisme dat continue verbetering stimuleert”, zegt Dan Hoz, general manager, Valor Division, Siemens Digital Industries Software. “Omdat de ontwerpen van de klant passen bij de mogelijkheden van de fabriek, zijn er minder redesigns nodig, kan de time-to-market worden verkort, de kwaliteit van de printplaat worden geoptimaliseerd en de opbrengst worden verbeterd.”

Sneller ‘onboarden’ 

Voor fabrikanten helpt PCBflow het ‘onboardingproces’ van klanten te vereenvoudigen en biedt het ontwerpers een uitgebreide bron van kennis, wat de samenwerking tussen klant en fabrikant kan stroomlijnen. En dankzij het feit dat de mogelijkheden van fabrikanten elektronisch worden gedeeld, kunnen langdurige telefoongesprekken en e-mailuitwisselingen worden verminderd, waardoor real-time communicatie met klanten zich meer kan richten op strategische, hoogwaardige besprekingen.

“PCBflow bespaart tijd en kosten in het proces van ontwerp tot fabricage, doordat fabricageproblemen al in de ontwerpfase worden aangepakt”, zegt Evgeny Makhline, chief technology officer voor Nistec, een PCBflow-klant. “Met PCBflow duurt het produceren en beoordelen van een DFM-analyserapport slechts enkele minuten in plaats van uren.”

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Als een software as a service (SaaS) technologie, bevat PCBflow de strenge beveiligingsnormen van de software van Siemens, waardoor risico’s worden verminderd en intellectueel eigendom (IP) wordt beschermd zonder extra IT-investering.

Mendix lowcode

PCBflow werkt met het Mendix™ low-code applicatieontwikkelingsplatform. Het platform biedt de mogelijkheid om multi-experience apps te bouwen en gegevens te delen vanaf elke locatie, op elk apparaat, in elke cloud of op elk platform, om sneller de voordelen van digitale transformatie te realiseren.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.