‘Overijssel wil MKB-vriendelijkste provincie van Nederland blijven’

0

Op vrijdag 3 februari start de MKB tour van Provincie Overijssel in de gemeente Deventer. Een bezoek aan het bedrijf Krehalon Industrie maakt een belangrijk onderdeel uit van het programma. Het doel van de tour is om een optimaal ondernemersklimaat te creëren. Dit kan alleen succesvol zijn wanneer het tegemoet komt aan de wensen van de ondernemers. De betrokkenheid van de gemeenten is essentieel, zo meldt de provincie Overijssel in een persbericht.

Eddy van Hijum

Het MKB, dé banenmotor van Overijssel, staat voor tal van uitdagingen om zich te ontwikkelen, innovaties tot stand te brengen, het juiste personeel aan te trekken of de optimale vestigingsplaats te vinden. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: ‘Daarvoor staan de gemeenten, die een belangrijke rol hebben in het scheppen van een goed vestigingsklimaat, de ondernemers en de provincie samen aan de lat. In nauwe samenwerking zijn 2016 de nodige plannen ontwikkeld. Deze plannen zijn nu in volle uitvoering en leveren al mooie resultaten op. Maar wij moeten continu met elkaar in contact blijven en de aanpak aanscherpen zodat dat de ondernemer optimaal kan blijven ondernemen. De MKB tour biedt daarvoor een uitstekende gelegenheid.’

Bedrijfsbezoek
Op 3 februari start de MKB tour in de gemeente Deventer. Daar vinden gesprekken plaats met vertegenwoordigers van de gemeente. Vervolgens gaat Van Hijum naar het bedrijf Krehalon Industrie. Krehalon is een producent van kunststof krimpverpakking voor de voedingsmiddelen industrie. Over de hele wereld wordt onder meer vlees, worst, vis en pizza’s verpakt in hun folie. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier in de markten biedt werk aan 209 mensen. In de loop van het jaar komen alle gemeenten aan bod, steeds gecombineerd met een bezoek aan een bedrijf. Op 17 februari staat het volgende bezoek in het kader van de MKB tour gepland in de gemeente Dalfsen.

MKB vriendelijkste provincie
Het is van groot belang dat ondernemers de mogelijkheid hebben te starten, te groeien en te vernieuwen. ‘Het winnen van de titel ‘MKB-vriendelijkste provincie van Nederland’ is een echte steun in de rug. En nu wij het zijn, willen wij het ook blijven!’,  aldus Van Hijum.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics