Ortec Seating Solutions en kuka ontwikkelen een Industrie 4.0 proces

0

Ortec Seating Solutions is o.a. gespecialiseerd in de vervaardiging van orthopedische zit- en ligortheses voor mensen met een handicap. Zij verzorgen de productie en de bekleding van hun producten voor haar klanten. Dit vereist massaproductie, in gepersonaliseerde vorm en een uiterst hoge mate van flexibiliteit.

KUKA_FrezenOm deze vorm van productie te realiseren werd, in samenwerking met KUKA, opnieuw uitgebreid met een robotinstallatie die autonoom instaat voor gepersonaliseerde massaproductie.

optimaal gepersonaliseerd zitcomfort

Elke individuele scan van een klant wordt hiervoor ingelezen in een CAM pakket, dat automatisch de freesbanen genereert en dit na een 3D visualisering doorstuurt naar de robot. Deze freest automatisch de gewenste vorm, waarna de orthesen zonder nabewerking voorzien worden van de stoffering of coating.

Voor een optimale autonomie zijn er in de installatie meerdere freesposities voorzien en is de robot uitgerust met een automatisch toolwisselsysteem en bijhorend toolmagazijn. Meer complexe vormen of grotere producten kunnen op een draaitafel geproduceerd worden, die eveneens door de robot wordt aangestuurd.

In korte tijd is Ortec Seating Solutions door middel van gebruik van de Kuka robot in staat geweest om de kwaliteit en kwantiteit van zowel haar producten als ook het bedrijf sterk te verbeteren.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics