Open dag bij hightech bedrijven Innovatiecluster Drachten

0

Ooit metaal gesneden met water? Of een robot de hand geschud? En wat te denken van voelen wat een digitale sensor ‘voelt’? Of ‘iets digitaals toevoegen’ aan de werkelijkheid? Het kan allemaal tijdens de High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 20 mei tijdens de landelijke Dutch Technology Week. Dan openen de hightech bedrijven van Innovatiecluster Drachten hun deuren voor publiek. In Drachten zijn dat BD, Whisper Power, Delta Instruments en YP Your Partner. Jonge techneuten, nieuwsgierige talenten en alle andere geïnteresseerden zijn welkom vanaf 11.00 uur.

Wie komt krijgt volgens Joost Krebbekx, programmamanager van Innovatiecluster Drachten, echt een kijkje in de hightech keuken van Noord-Nederland. ’De rondleidingen gaan door de productiehallen en laboratoria van de bedrijven van ons cluster, waardoor je echt oog-in-oog komt te staan met zeer hoogstaande techniek. Zo laten we zien dat werken in een hoogwaardige technische omgeving leuk is en dat techniek spannend en inspirerend kan zijn.’

Big 5

Deelnemers aan de ontdekkingsroute door de verschillende bedrijven maken kennis met de ‘big 5’ van de hightech: robotisering, 3D printing, augmented reality, all electric propulsion en visual intelligence. Bij BD (Drachten) gaat het om moderne en innovatieve oplossingen voor de medische microbiologie. WhisperPower (Drachten) toont onder meer de solarboat die vorig jaar heeft meegevaren met de Dutch Solar Challenge. YP Your Partner (Drachten) heeft de Microsoft HoloLens beschikbaar om te proberen en zelf te ervaren wat ‘augmented reality’ is. Delta Instruments (Drachten) toont hoe je aan melk kunt zien of een koe blij is of niet. VDH Products (Roden) laat de bezoekers aan de hand van sensoren allerlei metingen en proefjes doen. Bij Kwant Controls is te zien hoe met één joystick een reusachtig schip is te besturen. En Resato (Assen) toont hoe met water het dikste metaal kan worden gesneden en hoe auto’s op waterstof getankt worden.

Programma High Tech Ontdekkingsroute

Start om 11.00 uur op de volgende locaties:

Drachten, Marconilaan 6   – BD, Delta Instruments, YP Your Partner en Whisper Power,

Sneek, Voltastraat 3            – Kwant Controls,

Roden, Productieweg 1       – VDH Products,

Assen, Duitslandlaan 1       – Resato.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics