Open call: uniek incubatieprogramma voor innovatieve Blockchain startups

0

Brightlands Innovation Factory lanceert een uniek incubatieprogramma op maat voor innovatieve Blockchain startups. Het programma vindt plaats bij Techruption, de co-creatie community op de Brightlands Smart Services Campus Heerlen. De campus is het hart van Blockchain ontwikkeling. De open call voor startups is nu geopend!

Op de Brightlands campussen hebben de startups de mogelijkheid om in co-creatie met corporates, MKB-bedrijven, studenten en onderzoekers diensten te ontwikkelen. Op de Brightlands Smart Services Campus betekent dat concreet een samenwerking met energiebedrijven, telecom providers, grote financiële instituten zoals banken en pensioenfondsen, verzekeringsondernemingen, lokale en regionale overheden, universiteiten en veel meer.

Waarom Blockchain?

Blockchain is de ultieme distruptieve technologie die de wereld mogelijk ingrijpender gaat beïnvloeden dan de opkomst van het internet. Blockchain is een universele database die door alle mensen, apparaten en businesses gebruikt zal worden voor gestandaardiseerde en betrouwbare transacties. Dat kan gaan om financiële transacties, transacties van eigendom maar ook auditeerbare (delen van) activiteiten zoals in supply chain en logistiek. Blockchain stelt ons in staat deze data en hun onderlinge relaties te beheersen, nieuwe inzichtelijke en transparante diensten te ontwikkelen en daarmee onze kwaliteit van leven op wereldschaal te verbeteren.

Het Blockchain Incubatie Programma

Het Brightlands Techruption Incubatie Programma richt zich met name op de ontwikkeling van een pril idee tot een volledig gevalideerd en opschaalbaar business model, in voortdurende samenwerking met experts uit de industrie, toekomstige partners en klanten. Zowel gedurende als na afronding van het programma hebben de startups toegang tot een hoogwaardig kennis- en expertisenetwerk dat wordt gevormd door deelnemers van Brightlands Innovation Factory, Techruption en partners zoals PGGM, KPN New Business, Provincie Limburg, CBS, CZ, Eneco, TNO, Accenture, APG, BNY Mellon, Kamer van Koophandel, De Volksbank (voorheen SNS Bank), IBM, Rabobank, Zuyderland Medisch Centrum, BISS (University of Maastricht, Open University en Zuyd Hogeschool).

Het Incubatieprogramma bestaat uit twee delen: Venture Essentials (8 weken) en Venture Boost (maximaal 2 jaar). Bij Venture Essentials gaat het vooral om de ontwikkeling en aanscherping van een business model.

Geselecteerde startups kunnen rekenen op:
– 7.5K EUR startkapitaal;
– 52.5K EUR in-kind funding;
– Een relevant netwerk van experts, partners en klanten;
– Toegang tot faciliteiten van Brightlands;
– Gratis kantoorruimte gedurende het gehele programma.

Voor wie?

Brightlands Innovation Factory en Techruption zijn op zoek naar startups die zich bezighouden met Blockchain technologie. Deze startups moeten voldoen aan de volgende criteria:

– Het project bevindt zich nog in een pril stadium;
– Blockchain is een essentieel deel van de oplossing;
– De oplossing is opschaalbaar;
– De innovatie heeft betrekking op Sustainable Energy, Supply Chains, Social Impact of Fintech;
– Eén oprichter is in de gelegenheid om fulltime deel te nemen aan het Venture Essentials deel van het programma (8 weken bij Techruption Heerlen, sep 2017 – okt 2017).

Tijdlijn

– 1 mei 2017: Inschrijving geopend
– Jun-jul 2017: eerste selectierondes
– Aug 2017: definitieve selectie
– 4 sep 4 2017: Start van het Venture Essentials Programma
– Eind okt 2017: Einde Venture Essentials Program; afsluiting met groot evenement met alle stakeholders van Brightlands en Techruption
– Vanaf nov 2017 (maximaal 2 jaar):  Venture Boost programma met maandelijkse masterclasses, 1-op-1 sessies en meer.

Locatie

Techruption, Brightlands Smart Services Campus Heerlen (Nederland)

Schrijf je nu in!

Vince Meens

Vince Meens, Blockchain Entrepreneur Brightlands: “Geen enkele organisatie of sector kan de wereldwijde uitdagingen alleen oplossen. Blockchain belooft de technologie te worden die ons allemaal verbindt en vertrouwen creëert tussen organisaties en over geografische grenzen heen. Zo zijn we in staat samen te werken aan duurzame oplossingen waarmee we de wereldwijde uitdagingen het hoofd bieden!”

Han van den Akker, Program Director Techruption: “Startups vormen een essentieel onderdeel van een gezond Techruption ecosysteem waarin grote en kleine bedrijven, multinationals en kennisinstituten samenwerken en innoveren. We bieden startups een uniek ontwikkelingsprogramma en toegang tot relevante kennis- en businessnetwerken van de Techruption community waarmee we hun blockchain gedreven business een vliegende start geven.”

Léon Klinkers, CEO Brightlands Innovation Factory

Léon Klinkers, CEO Brightlands Innovation Factory: “Brightlands Innovation Factory is de plaats op Brightlands waar startups hun baanbrekende ideeën omzetten in legendarische bedrijven. Dit incubatieprogramma richt zich expliciet op startups op het gebied van Blockchain technologie. Coaching, netwerken en venturing zijn de essentiële ingrediënten van deze reis die de startups naar de kennis, markten en investeerders brengt die ze nodig hebben.”  

Peter Verkoulen, CEO Brightlands Smart Services Campus

Peter Verkoulen, CEO Brightlands Smart Services Campus: “Brightlands Smart Services Campus is trots om de thuisbasis te zijn van de Techruption community en dit uitdagende incubatieprogramma. We bieden startups van overal ter wereld state-of-the-art faciliteiten en heten hen graag welkom in deze dynamische Brightlands community van wetenschappers, ondernemers, young professionals en studenten.”   

Twan Beurskens, Gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur Provincie Limburg: “Techruption is één van de nieuwe pijlers van Brightlands en verbindt kennis en netwerken van de vier Brightlands campussen. Zo ontstaan nieuwe kansen voor crossovers en innovaties. Voor Blockchain startups een inspirerende basis van waaruit ze deze ondernemende regio kunnen verkennen, evenals de business kansen die de grote uitdagingen van onze tijd met zich mee brengen.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.