Op missie naar Portugal

0

Parallel aan een staatsbezoek van ons koninklijk paar organiseert FME dit najaar een economische missie naar Portugal. De missie vindt plaats van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 oktober in samenwerking met RVO.nl, Buitenlandse Zaken, FME Cleantech Holland, ENVAQUA en de NAG. De reis is interessant voor alle FME-leden die zaken willen doen in Portugal op het gebied van duurzame energie en milieutechnologie of logistieke infrastructuur voor de airport- en aerospacesector leveren. De koning en koningin zijn aanwezig bij een aantal programmaonderdelen van deze economische missie. Aanmelden kan tot 14 juli, maar betekent niet automatisch toelating tot de missie. RVO.nl en FME hechten eraan dat de bedrijven die meegaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen.

Duurzame energie

Portugal is in Europa voorloper op het gebied van duurzame energie. Het aandeel hernieuwbare energie in de energieconsumptie stevent af op 30% en daarmee behoort het land tot de kopgroep in de EU. De gehele cleantech-sector in Portugal blijft groeien als gevolg van overheids- en EU-verplichtingen. Daarnaast biedt een verminderde afhankelijkheid van olie en de reductie van broeikasgasemissies kansen voor deze sector. Ook de vooruitgang in technologie biedt goede mogelijkheden voor marktintroductie via samenwerkend onderzoek of partnerschappen met lokale bedrijven.

Luchthavens

De groei van toerisme in Portugal zorgt voor een sterke vraag naar luchthaveninvesteringen in met name capaciteit en technische oplossingen. Daarnaast wordt een extra vliegveld aangelegd bij Lissabon en wordt de capaciteit van de huidige luchthaven uitgebreid. Dit biedt voor de sector airport en aerospace en bedrijven die hieraan gelieerd zijn op het terrein van logistiek en infrastructuur de nodige kansen. Omdat er ook diverse mogelijkheden zijn voor het bedrijfsleven op het terrein van vliegtuigbouw en -onderhoud worden onder meer OGMA en Embraer Évora bezocht.

Programma

Zo biedt Portugal diverse kansen voor de Nederlandse technologische industrie. Voor de energiesector ligt de focus in het programma op energieopwekking, -infrastructuur, -efficiency en -opslag en ‘waste to energy’, voor de airport- en aerospacesector op de ondernemingen die logistieke infrastructuur leveren gelieerd aan airport en aerospace. Het programma omvat individuele matchmaking met en gezamenlijke bezoeken aan Portugese bedrijven, overheids- en kennisinstellingen, seminar(s) en workshop(s), en bezoeken aan bedrijven, en de mogelijkheid tot tonen van eigen showcases aan koningspaar en pers.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics