Op 2 juli geeft Defensie Innovatie Competitie 2020 toelichting op het thema Smart Medics.

0

Het thema voor de jaarlijkse Defensie Innovatie Competitie – kortweg DIC – is dit jaar ‘Smart Medics’. Met deze wedstrijd daagt Defensie het bedrijfsleven uit om met nieuwe ideeën te komen voor zogenoemde smart medics-systemen. Op 2 juli aanstaande wordt een toelichting gegeven op de korporaal van Oudheusden Kazerne in Hilversum. Aanmelden voor deze toelichting kan tot uiterlijk 26 juni. Inschrijven voor de DIC 2020 is mogelijk tot 3 september.

De Defensie Innovatie Competitie – kortweg DIC – is voor de eerste keer georganiseerd in 2009 en sindsdien een jaarlijks terugkerend element. Met deze landelijke innovatiewedstrijd daagt Defensie startups en het midden- en kleinbedrijf uit om nieuwe ideeën te lanceren waarmee militairen veiliger of efficiënter kunnen optreden.

Hierbij snijdt het mes aan twee kanten. Enerzijds helpt de competitie Defensie bij het vinden van oplossingen voor defensiespecifieke vraagstukken, anderzijds is het voor het MKB de uitgelezen kans om kennis te maken met de Krijgsmacht. In een reguliere setting is het voor het MKB namelijk niet heel eenvoudig om een vruchtbare samenwerking aan te gaan. Wie de DIC wint krijgt echter niet alleen 200.000 Euro om het idee verder uit te werken, maar is tevens verzekerd van de bijbehorende aanbesteding.

Smart Medics
Het thema voor 2020 is ‘Smart Medics’. Slimme technologie kan de gezondheidzorg voor militairen helpen verbeteren. Zo maken technologische ontwikkelingen het mogelijk op verbeterde manieren inzicht te krijgen in de gezondheid en inzetbaarheid van militairen. Dat leidt tot betere zorg onder alle omstandigheden. Verder kan technologie een rol spelen in preventie, behandeling of zorg op afstand. Ook maakt die het verloop van medische overdracht sneller en accurater.

Winnaar 2019 Tective Robotics. Afbeelding Tective

Winaar DIC2019

Vorig jaar ging de Defensie Innovatie Competitie over Smart Robotics. Winnaar was Tective Robotics. De firma bedacht de SkyHive, een systeem waarmee 3 tot 10 kleine drones gelanceerd worden vanuit een lanceermodule, en daar ook weer in terugkomen. De module kan op de rug van een militair of op een voertuig worden vervoerd.

Defensie geeft op 2 juli een toelichting op de intenties en verwachtingen van de DIC2020. Locatie: Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Aanmelden uiterlijk 26 juni 12.00 uur via de berichtenmodule in Negometrix of per e-mail aan M.v.oostveen.01@mindef.nl of S.Scheer@mindef.nl. Kijk voor meer informatie in de leidraad voor inschrijving.

De sluitingsdatum voor inzendingen is 3 september. De jury kiest vervolgens 5 finalisten. De winnaar, die na een presentatie op 26 november wordt bekendgemaakt, ontvangt €200.000 voor een ontwikkelopdracht.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics