Van Oord is launching customer voor veelbelovende start-ups: Parable, Oceanos, Njörd Filtration, Green Sea Guard en Medassist.online

0

Het partnerschap tussen Van Oord en het start-up acceleratieplatform PortXL bereikt dit jaar een nieuw hoogtepunt. Bij het eindevenement op donderdag 22 juni heeft Van Oord de samenwerking bekend gemaakt met maar liefst vijf veelbelovende start-ups.

De jonge ondernemers van Parable, een start-up gespecialiseerd in veiligheidstraining met behulp van virtual reality, gaan in opdracht van Van Oord werken aan een simulatieomgeving voor offshore wind hijsuitvoeringen (lifting operations). Start-ups Njörd Filtration en Green Sea Guard reduceren en meten de emissie op het Van Oord materieel. Een waterinjectievaartuig wordt uitgerust met het zuiveringssysteem van Njörd Filtration voor schonere diesel. Vervolgens worden de resultaten gemeten met de meetapparatuur van Green Sea Guard. Het laatste contract is ondertekend met de start-up Medassist.online. De onderneming levert een software applicatie om te voorzien in medische zorg op zee.

I

Paul Vereheul, coo, in het selectieproces van de start-ups heeft Van Oord gekeken naar ondernemingen die direct te koppelen zijn aan onze kernactiviteiten baggeren, offshore en offshore wind. Door deze focus heeft het partnerschap met PortXL geleid tot een bijzonder productief resultaat.

Eerder dit jaar werd de samenwerking met Oceanos al beklonken. Deze onderneming levert navigatiesystemen voor zelfvarende vaartuigen die worden ingezet voor bijvoorbeeld hydrografische opnames. Met deze nieuwe samenwerkingen is de tweede editie van PortXL voor Van Oord succesvol afgerond. De komende periode werkt Van Oord met de vijf start-ups aan de uitvoering van deze innovaties en de voortzetting van het partnerschap met PortXL.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics