Van Oord joint venture ontvangt LOI voor steenstortwerk Nord Stream 2

0

Van Oord heeft in joint venture met Boskalis een Letter of Intent (LOI) verkregen voor het uitvoeren van steenstortwerkzaamheden voor het project Nord Stream 2. De opdracht wordt toegekend door projectontwikkelaar Nord Stream 2 AG en is onderdeel van de aanleg van de geplande dubbele pijpleiding die over een lengte van 1.200 kilometer via de Baltische Zee gas zal gaan vervoeren van Rusland naar Europa. Het contract heeft een waarde van circa EUR 250 miljoen, waarin het aandeel van Van Oord 50% bedraagt. De details van het contract worden naar verwachting in de komende weken uitgewerkt.

Om de zeebodem te egaliseren en de pijpleidingen te beschermen moeten op bepaalde locaties langs het tracé van de gasleiding stenen worden gestort. Het contract omvat tevens het betrekken van steen uit groeven in het Baltische gebied. Op het project, dat in 50/50 joint venture-verband zal worden uitgevoerd, zullen in de periode 2018-2019 meerdere gespecialiseerde valpijpschepen worden ingezet.

In 2010 was Van Oord ook al betrokken bij het eerste Nord Stream project. Met succes installeerde Van Oord de aanlanding van de pijpleiding nabij Vyborg in Rusland.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics