Van Oord bouwt mee aan de realisatie van ‘Dubai Tourism Vision 2020’

0

Van Oord heeft de opdracht verkregen voor de waterbouwkundige werkzaamheden van het project Dubai Harbour, een prestigieus megaproject in Dubai.

Het project, dat Van Oord uitvoert voor Projects Link Contracting Co LLC, is een nieuwe stap om de ‘Dubai Tourism Vision 2020’ te verwerkelijken, waarmee Dubai in 2020 twintig miljoen bezoekers per jaar wil trekken. Van Oord helpt al sinds 2001 mee aan het realiseren van deze strategie, onder andere door de aanleg van Palm Jumeirah, The World en diverse andere kunstmatige eilanden.

Dubai Harbour moet zo’n 185 hectares gaan beslaan en zal 1.400 aanlegplaatsen omvatten en daarnaast ruimte bieden aan een cruise-terminal. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen september 2017 en mei 2019.

We zijn onder andere verantwoordelijk voor het baggeren van een 12 kilometer lang kanaal, de landaanwinning en voor het uitvoeren van vibrocompactie. We zetten een grote sleephopperzuiger en een van onze zelfvarende high-tech cutterzuigers in. We kijken ernaar uit om weer ons steentje bij te dragen aan een iconisch project in Dubai.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics