Onera Health, oplossingen voor slaapdiagnose en -monitoring haalt meer dan € 30 miljoen

0

Onera Health, pionier en leider op het gebied van oplossingen voor slaapdiagnose en -monitoring op afstand waarmee clinici altijd en overal slaaponderzoeken kunnen uitvoeren, kondigde de voltooiing aan van haar Series C-financieringsronde. Deze laatste financieringsronde brengt de totale investering van Onera tot nu toe op meer dan € 55 miljoen.

De ronde werd geleid door de nieuwe investeerder EQT Life Sciences, die investeerde vanuit zijn EQT Health Economics 3-fonds, mede geleid door de nieuwe investeerder Gimv, en werd vergezeld door bestaande investeerders, waaronder Innovation Industries, Invest-NL, imec.xpand, BOM en 15th Rock.

Deze financiering stelt het bedrijf in staat om productie- en implementatieplannen te versnellen om te voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar zijn innovatieve, zelf aangebrachte, no-wire end-to-end oplossing. Bovendien is het bedrijf van plan het geld te gebruiken om de goedkeuring van de tweede generatie van zijn polysomnografiesysteem (PSG) in Europa en de Verenigde Staten te versnellen, wat de ambitie onderstreept om zichzelf te positioneren als leider op het gebied van PSG (hPSG) voor thuis op het gebied van slaapgeneeskunde.

“We zijn verheugd dat twee vooraanstaande Life Sciences-investeerders, evenals onze bestaande investeerders van wereldklasse, het vertrouwen hebben om zich bij ons aan te sluiten en ons te ondersteunen in de volgende fase van onze bedrijfsreis”, aldus Ruben de Francisco, oprichter en CEO van Onera Health. “Deze kapitaalinjectie zal ons vermogen om op te schalen in de VS en Europa versnellen. We zullen agressief blijven investeren in R&D, klantsucces en geografische expansie om de medische sector te helpen de broodnodige antwoorden te bieden aan miljoenen mensen die getroffen zijn door slaapstoornissen. We zijn ongelooflijk trots en nederig door ons succes tot nu toe en kijken ernaar uit om samen met onze nieuwe partners groei te stimuleren.”

Drew Burdon, Partner bij EQT Life Sciences, zei: “Onera Health, met zijn disruptieve medische technologie, past perfect in de EQT Health Economics-strategie. We zijn toegewijd aan het laten groeien van bedrijven met het potentieel om een betekenisvolle impact op de samenleving te hebben, en Onera is sterk afgestemd op deze missie. Het bedrijf toonde een zeer sterke product-marktfit met een groot potentieel om de kwaliteit van de patiëntenzorg te verbeteren en tegelijkertijd een positieve invloed te hebben op de kosten van de gezondheidszorg. We kunnen niet blijer zijn om de volgende fase van hun reis te ondersteunen.”

“Het partnerschap van Gimv Life Sciences met Onera Health wordt gedreven door het gedeelde engagement om tegemoet te komen aan onvervulde klinische behoeften. Onera is perfect gepositioneerd om het voortdurende groeipotentieel van zorg van ziekenhuiskwaliteit bij de patiënt thuis te ondersteunen door middel van zijn innovatieve slaapdiagnostische oplossing. Met zijn topteam en innovatieve patch-gebaseerde technologie geloven we dat Onera de gouden standaard in slaapgeneeskunde kan en zal democratiseren”, Michaël Vlemmix, Partner bij Gimv Life Sciences.

Onera Health richt zich op baanbrekende oplossingen voor het testen van slaap die snel, gemakkelijk en klinisch nauwkeurig zijn. De gebruikersgerichte technologie van hun PSG-systeem brengt PSG-diagnostiek en -bewaking van klinische kwaliteit rechtstreeks naar het bed van de patiënt – in het comfort van hun eigen huis. Het MedTech- en Digital Health-bedrijf is actief in de VS, de Benelux en de DACH-regio.

Als onderdeel van deze transactie zullen Drew Burdon en Michaël Vlemmix toetreden tot de Raad van Bestuur van Onera Health.

Onera Health is een leider in het transformeren van slaapgeneeskunde en monitoring op afstand. Hun baanbrekende diagnostische oplossingen en diensten staan klaar om miljoenen mensen te helpen die worstelen met slaapgerelateerde aandoeningen, terwijl ze ook andere medische gebieden beïnvloeden door verschillende chronische aandoeningen te monitoren, wat uiteindelijk de gezondheid en kwaliteit van leven van patiënten over de hele wereld verbetert. De innovatieve oplossingen van het bedrijf bieden uitgebreide slaaptestgegevens aan artsen in verschillende klinische en niet-klinische omgevingen om de patiëntenzorg te optimaliseren en de zorgkosten te verlagen. Onera heeft kantoren in Nederland en de VS. Ga voor meer informatie naar onerahealth.com

EQT Life Sciences werd in 2022 opgericht na de integratie van LSP, een toonaangevend Europees durfkapitaalbedrijf op het gebied van life sciences, in het EQT-platform. Als LSP haalde het bedrijf meer dan 3,0 miljard euro op en ondersteunde het de groei van meer dan 150 bedrijven sinds het meer dan 30 jaar geleden begon te investeren. Met een toegewijd team van zeer ervaren beleggingsprofessionals met een achtergrond in geneeskunde, wetenschap, zaken en financiën, ondersteunt EQT LifeSciences de slimste uitvinders die ideeën hebben die echt een verschil kunnen maken voor patiënten. Het team combineert diepgaande sectorkennis, analytische vaardigheden en investeringservaring om de toegevoegde waarde te bieden die uitvinders zoeken.

Gimv is een Europese investeringsmaatschappij genoteerd op Euronext Brussel. Met meer dan 40 jaar ervaring in private equity heeft Gimv momenteel een beheerd vermogen van 1,6 miljard euro. De portefeuille telt ongeveer 60 bedrijven, met een gezamenlijke omzet van 3,7 miljard euro en 20.000 werknemers.
Als erkend marktleider in geselecteerde investeringsplatformen identificeert Gimv ondernemende, innovatieve bedrijven met een hoog groeipotentieel en ondersteunt hen in hun transformatie naar marktleiders. De vijf investeringsplatformen van Gimv zijn Consumer, Healthcare, Life Sciences, Smart Industries en Sustainable Cities. In Life Sciences richt Gimv zich op Europese R&D-gerichte bedrijven die baanbrekende oplossingen ontwikkelen die een positieve impact hebben op de menselijke gezondheid, van vroege preklinische proof of concept tot klinische studies in een laat stadium.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics