OneD Battery Sciences, silicium gebaseerde autobatterijtechnologie, benoemt Jan-Marc Luchies en Ron Lopez.

0

OneD Battery Sciences, de leider in op silicium gebaseerde autobatterijtechnologie, kondigt vandaag de toevoeging aan van twee bewezen industrie- en sectorexperts. Jan-Marc Luchies, PhD, komt bij OneD van Infineon als COO en Ron Lopez, JD, treedt toe  als General Counsel & CLO (Chief Licensing Officer). Lopez was eerder partner bij Nixon Peabody, een internationaal advocatenkantoor, en was sinds 2014 extern adviseur van OneD.

Dr. Jan-Marc Luchies zal zich in eerste instantie richten op wereldwijde pilotproductie. Het is een essentiële stap om de SINANODE-technologie te kwalificeren bij OEM’s voordat ze massaproductie van op silicium gebaseerde batterijen ingaan. Momenteel wordt gewerkt aan twee proeffabrieken waar siliciumgrafietverwerking op grotere schaal zal plaatsvinden. Een daarvan bevindt zich op de SINANODE Noord-Amerikaanse locatie in Moses Lake, WA, en een tweede fabriek valt onder de jurisdictie van SINANODE Europe GmbH in München, Duitsland, onder toezicht van Dr. Luchies. De twee volledige OneD-dochterondernemingen zijn gewijd aan de jaarlijkse productie van maximaal honderd ton SINANODE-materialen die bedoeld zijn voor de bouw van duizenden EV-batterijpakketten voor productiekwalificatie.

“In de afgelopen jaren, met name in 2022, heeft  OneD Battery Sciences uit de eerste hand gezien hoe belangrijk gestroomlijnde productie en een gelokaliseerde toeleveringsketen zijn voor OEM’s om de productiekosten en risico’s van EV’s te verminderen. SINANODE biedt beide en biedt fabrikanten van elektrische voertuigen een proces dat grafietanoden verrijkt met nano-silicium om betere, meer betaalbare elektrische voertuigen te realiseren,” legt Luchies uit. “Ik ben verheugd om deel uit te maken van het OneD-team om de SINANODE-productie naar een hoger niveau te tillen, zowel in de VS als in het buitenland, en om onze OEM-partners te ondersteunen bij hun inspanningen om EV’s met een groot bereik en snelladen voor iedereen te bieden. Op basis van mijn ervaring in de zonnecelindustrie is het duidelijk dat het opschalen van SINANODE-verwerking om de productie van miljoenen EV’s met CVD-machines te ondersteunen, sterk lijkt op de zeer grootschalige verwerking die al wordt gebruikt in de zonnecelindustrie, wat haalbaar is tegen een zeer concurrerende prijs. ”

Schaalbare  productie

OneD biedt productie op EV-schaal van SINANODE composiet anodematerialen via de licentieverlening van industriële partners die EV-toeleveringsketens ondersteunen. De licentieprogramma’s omvatten technologieoverdracht en voortdurende ondersteuning op basis van overeengekomen routekaarten en aanpassingen, volgens een model dat zeer succesvol is geweest in de halfgeleiderarena. Om het licentiemodel van OneD verder te bevorderen, zal Ron Lopez toezicht houden op onderhandelingen met industriële partners die de productie in gelicentieerde SINANODE-productiefaciliteiten willen veiligstellen, elk met de grote output en schaal die nodig is om jaarlijks vele tienduizenden tonnen EV-grade grafiet van meerdere gekwalificeerde leveranciers op meerdere continenten te verwerken.

Link magazine april 2023: Thema Parijs halen: De energietransitie

Link magazine april 2023: Thema Parijs halen: De energietransitie. Vraag exemplaar op bij de uitgever: uitgever@linkmagazine.nl

“Tegen de achtergrond van toenemende innovatie en financiering voor EV-batterijtechnologieën, kan de ontwikkeling en bescherming van intellectueel eigendom het verschil zijn tussen commercieel succes en falen,” zei Lopez. “Ik heb tien jaar bij OneD gewerkt als externe adviseur en ben direct getuige geweest van de technologische verbeteringen en de groei van uitgegeven patenten in het IE-portfolio. Als ingenieur en advocaat begrijp ik de SINANODE-technologie en hoe het OneD-bedrijfsmodel de acceptatie van EV’s kan versnellen en de-riskeren. We zijn er niet op uit om zelf in massaproductie te gaan. In plaats daarvan willen we productieprocessen in licentie geven aan gevestigde industriële partners, zodat ze de massale acceptatie van elektrische voertuigen kunnen versnellen en tegelijkertijd de kosten en risico’s kunnen verlagen.”

OneD Battery Sciences breidt de campus van het hoofdkantoor uit. Mede-oprichter en CTO Yimin Zhu, PhD, heeft onlangs het onderzoeks- en ontwikkelingsteam verdubbeld en de technische apparatuur en laboratoriumvoetafdruk uitgebreid door een nieuw, groter gebouw in Palo Alto toe te voegen. Dit was nodig om de SINANODE-celontwerpen met meerdere EV-OEM’s te ondersteunen, een antwoord op de toegenomen vraag van de industrie naar ontwikkelingspartnerschappen. De SINANODE-proefproductiefaciliteit in Palo Alto zal ook worden opgeschaald om de verwerking van EV-grade grafiet van meerdere leveranciers die afnameovereenkomsten hebben met Tier 1 EV-celfabrikanten te optimaliseren.

OneD Battery Sciences is de ontwikkelaar van het SINANODE-technologieplatform, de baanbrekende technologie die met succes nano-silicium produceert om de energiedichtheid te verhogen en de kosten van anode-elektroden in EV-batterijen te verlagen. Zo maakt SINANODE meer betaalbare, langere actieradius en sneller opladende EV’s mogelijk. In 2013 nam OneD Battery Sciences de silicium nanodraadtechnologieën (SINANODE) van Nanosys en zijn R&D-activiteiten in Palo Alto over. Dankzij 15 jaar van voortdurende innovaties onder leiding van Dr. Zhu, kan OneD nu gebruik maken van zijn uitgebreide portfolio van meer dan 220 uitgegeven patenten wereldwijd, waardoor zijn partners in de toeleveringsketen van batterijen een ongeëvenaarde vrijheid van handelen kunnen bereiken. In september 2022 kondigde GM Ventures publiekelijk een investering aan in de serie C-financiering van OneD, samen met Volta Energy, een durfkapitaalbedrijf met diepgaande expertise in materiaalwetenschappen en batterijtechnologieën.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics