One of A Kind Technologies breidt uit met KOAT om de groeistrategie van de landbouw te versnellen.

0

Alex E. Kind, CEO van One of A Kind Technologies

One of A Kind Technologies (OOAKT) neemt KOAT B.V. over, een internationale machine- en systeemleverancier van interne transport- en material handling systemen in de glastuinbouw.
KOAT  is in 1992 opgericht als ‘Koppens Ontwikkeling en Aanvoer Techniek’. De afgelopen tien jaar heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld en gegroeid onder leiding en in eigendom van algemeen directeur Kees van Dam. KOAT ontwikkelt, levert en integreert productielijnen en interne transportsystemen voor de wereldwijde tuinbouwkassenmarkt. KOAT heeft ruime ervaring in het automatiseren van de material handling van vers geoogste gewassen en groenten zoals tomaten, komkommers en paprika’s. De onderneming heeft veel ervaring met het automatiseren van de material handling van vers geoogste gewassen en groenten.

One of A Kind Technologies is een hightech schaalvergroting in Eindhoven, Nederland gericht op Computer Vision & Robotics in haar markten Agriculture, Food en Pharma. Met het merk Crux Agribotics  ontwikkelt en levert het bedrijf overtuigende en innovatieve robotica voor de land- en tuinbouwmarkt. Samen met KOAT ontwikkelde het bedrijf het SortiPack® systeem dat geautomatiseerd sorteren, sorteren en verpakken van tomaten en andere gewassen integreert, waardoor telers hun productiviteit kunnen opschalen met minder afhankelijkheid van menselijke arbeid.
Beide bedrijven zien de toenemende vraag naar automatisering binnen de agrarische markt wereldwijd toenemen. Toenemende arbeidsschaarste, kosten en eisen voor flexibel oogsten, verpakken en verwerken, inclusief track- en tracing-functionaliteit om de voedselveiligheid te waarborgen, zijn belangrijke drijfveren voor de groeistrategieën van de bedrijven.

Kees van Dam, voormalig eigenaar van KOAT

Deze mijlpaal zal onze capaciteit als toonaangevende speler op het gebied van Vision & Robotics in de agrarische sector versnellen”, zegt Alex E. Kind, CEO van One of A Kind Technologies. Met SortiPack® en onze Robotics roadmap van eind-tot-eindhandling van oogst tot verpakking, zijn we een van de voorlopers om nieuwe mogelijkheden te bieden binnen de waardeketen van de voedselverwerking en gewasverwerking. Met de toetreding van KOAT tot onze groep kunnen we gebruik maken van onze wederzijdse IP, klantenbasis en systemen, waardoor we onze klanten, partners en medewerkers extra waarde en perspectief kunnen bieden. We zullen blijven investeren in R&D en lokale verkoop- en serviceaanwezigheid in belangrijke markten. Nu de eerste SortiPack® -systemen met succes zijn verkocht, zullen we ook aangewezen partners en agenten voor specifieke geografische markten in dienst nemen en contracteren om een wereldwijde levering te garanderen’.

Met de uitbreiding van KOAT bestaat de One of A Kind Technologies groep uit 125 ingenieurs en technici die wereldwijd actief zijn om haar technologie te leveren.
“Ik ben zeer tevreden, dat met name One of A Kind Technologies, als innovatief en toonaangevend hightech bedrijf, het potentieel van KOAT ziet. Ik ben ervan overtuigd dat de toekomstige groei van KOAT door deze stap is verzekerd en dat KOAT direct zal bijdragen aan de resultaten van de groep”, zegt Kees van Dam, voormalig eigenaar van KOAT.

Kees blijft directeur van KOAT en zal er samen met OOAKT Management voor zorgen dat de strategie van het bedrijf voor de komende jaren wordt gerealiseerd.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics