Onderhoud-fieldlab Campione opent eigen locatie

0

Begin deze maand is de centrale fysieke locatie van het Smart Industry Fieldlab CAMPIONE geopend in het Gate2 gebouw in Gilze Rijen. Door een druk op de knop van Ineke Dezentjé Hamming (voorzitter team Smart Industry / FME), Rolph Dols (gemeente Gilze Rijen), Bert Pauli (provincie Noord-Brabant) en Paul van Kempen (projectleider CAMPIONE vanuit WCM) startte de proefopstelling officieel. De eerste data die gemeten werd op de waterinstallatie rolde de zogenaamde control room binnen. Met de geopende proefopstelling kunnen slimme technieken op het gebied van metingen en gegevensanalyse getest worden, dit om onderhoud in de procesindustrie 100% voorspelbaar maken.

CAMPIONE is een van de eerste tien Fieldlabs uit de Actieagenda Smart Industry. Er worden inmiddels veelbelovende resultaten geboekt in het Fieldlab. Ook heeft het Fieldlab inmiddels tot spin-offs geleid op het gebied van onderhoud van infrastructuur (Fieldlab CAMINO) en schepen (Fieldlab SMASH), terwijl ook op het gebied van onderhoud van vliegtuigen en machines Fieldlabs worden gevormd.

Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter van het Team Smart Industry, liet bij de opening weten: ‘Ik ben trots op de voortvarendheid waarmee het Fieldlab CAMPIONE van start is gegaan. Dit draagt bij aan de concurrentiekracht van de industrie. Ook de intensieve contacten met het onderwijs juich ik zeer toe.’

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics