NXP en Vanguard International Semiconductor richten Singapore jointventure VSMC op voor bouw nieuwe 300 mm fabriek.

0

NXP Semiconductors en het Singaporese Vanguard International Semiconductor (VIS) stappen samen in VisionPower Semiconductor Manufacturing Company (VSMC). Deze joint-venture zal een nieuwe 300 mm halfgeleider waferproductiefaciliteit bouwen in Singapore. De fabriek gaat 130 nm tot 40 nm mixed-signal, powermanagement en analoge producten produceren, gericht op automotive, industrie, consumentenelektronica en mobiele eindmarkten. De bouw van de eerste fase van de waferfabriek moet in de tweede helft van 2024 beginnen, onder voorbehoud van alle vereiste goedkeuringen, waarna de fab in 2027 operationeel moet zijn.

VSMC zal opereren als een onafhankelijke commerciële leverancier, met een verwachte output van 55 duizend 300 mm wafers per maand in 2029. De joint venture creëert zo’n 1.500 banen in Singapore. Na de succesvolle opstart van de eerste fase gaan de twee partners nadenken over een mogelijk tweede fase.

De totale kosten voor de initiële opbouw worden geschat op 7,8 miljard dollar. VIS zal 2,4 miljard injecteren, goed voor een 60 procent aandelenpositie in de joint venture, en NXP investeert 1,6 miljard. De resterende financiering, inclusief leningen, wordt door derden aan de joint venture verstrekt.

“VIS is verheugd samen te werken met het toonaangevende wereldwijde halfgeleiderbedrijf NXP om onze eerste 300mm fab te bouwen. Dit project past in onze ontwikkelingsstrategieën voor de lange termijn en laat zien dat VIS zich inzet om aan de vraag van klanten te voldoen en onze productiemogelijkheden te diversifiëren”, aldus VIS-voorzitter Leuh Fang. “In lijn met onze visie van duurzaam ondernemen wordt deze fabriek gebouwd volgens de Singapore Green Mark-normen en worden strenge groene productiemaatregelen geïmplementeerd. We blijven grote waarde creëren voor onze stakeholders en kijken uit naar de samenwerking met klanten, leveranciers, lokaal talent en de overheid om voortdurend bij te dragen aan Singapore en het wereldwijde halfgeleider-ecosysteem.”

Link magazine special 2024: The Dutch High-Tech Industry and the European Ecosystem: stronger together. Read this edition digital.

“NXP blijft proactieve acties ondernemen om ervoor te zorgen dat het een productiebasis heeft die concurrerende kosten, leveringscontrole en geografische veerkracht biedt om onze groeidoelstellingen voor de lange termijn te ondersteunen”, zegt Kurt Sievers, president en CEO van NXP. “Wij geloven dat VIS zeer geschikt is en de complexiteit van het samen met NXP bouwen en exploiteren van een 300mm-fabriek voor analoge gemengde signalen volledig begrijpt. Het joint venture partnerschap dat we met VIS willen aangaan past perfect binnen de hybride productiestrategie van NXP.”

Vanguard International Semiconductor Corporation (VIS) is een toonaangevende leverancier van gespecialiseerde IC-foundry diensten. Sinds de oprichting in 1994 in Hsinchu Science Park, Taiwan, heeft VIS voortdurend succes geboekt met de ontwikkeling van technologie en de verbetering van de productie-efficiëntie. VIS biedt zijn klanten ook consequent kosteneffectieve oplossingen en diensten met hoge toegevoegde waarde. VIS heeft vijf 8-inch fabrieken in Taiwan en Singapore met een maandcapaciteit van ongeveer 279.000 wafers in 2023.

VIS heeft in totaal meer dan 6.000 werknemers. We houden vast aan onze klantgerichte bedrijfsfilosofie om klanten continu verbeterde en verbeterde specialty IC-foundry diensten te bieden. Om onze wereldwijde klanten beter van dienst te kunnen zijn, heeft VIS verkoopkantoren in Taiwan en vertegenwoordigers in de belangrijkste IC-clusters over de hele wereld.

NXP Semiconductors N.V. is de vertrouwde partner voor innovatieve oplossingen in de automobiel-, industriële & IoT-, mobiele en communicatie-infrastructuurmarkten. NXP’s “Brighter Together” benadering combineert toonaangevende technologie met baanbrekende mensen om systeemoplossingen te ontwikkelen die de verbonden wereld beter, veiliger en betrouwbaarder maken. Het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 30 landen en boekte in 2023 een omzet miljard.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics