NXP-ceo Sievers treedt toe tot bestuur invloedrijke GSA

0

Kurt Sievers, president en CEO van NXP Semiconductors (NXP) wordt lid van de raad van bestuur van de Global Semiconductor Alliance (GSA). De raad van bestuur van de GSA vertegenwoordigt enkele van de meest invloedrijke bedrijven in de sector en biedt een breed wereldwijd perspectief en zet zich in voor de bevordering van samenwerking, innovatie en integratie voor de sector en in de waardeketen, aldus berichtgeving van Semiconductor Digest.

“De sterke stijging van de vraag naar pc’s en andere elektronica tijdens de pandemie benadrukt de cruciale rol die halfgeleiders spelen in onze sterk verbonden wereld”, zegt Jodi Shelton, CEO van de GSA. “Als wereldleider op het gebied van veilige connectiviteitsoplossingen voor ingebedde toepassingen is NXP de drijvende kracht achter innovatie in de automobiel-, industriële & IoT-, mobiele en communicatie-infrastructuurmarkten. Ik ben verheugd om de CEO van NXP, Kurt Sievers, te verwelkomen in onze raad van bestuur.”

Inzet voor wereldwijd ecosysteem

“De raad van bestuur van GSA bestaat uit een toegewijd team van leiders die zich inzetten voor onze visie om een efficiënt, winstgevend en duurzaam wereldwijd ecosysteem voor halfgeleiders en hightech te creëren”, zegt Simon Segars, voorzitter van GSA en CEO van Arm. “Naarmate onze industrie groeit, verwelkomen we graag leiders in onze raad van bestuur die de drijvende kracht achter die groei zijn. Kurt’s aanzienlijke ervaring in de sector en zijn leiderschap bij NXP hebben ertoe bijgedragen dat het bedrijf is uitgegroeid tot het robuuste, bloeiende bedrijf dat het nu is. We zijn verheugd om zijn expertise, energie en samenwerkingsgeest toe te voegen om onze visie te helpen bevorderen.” “Ik ben vereerd om samen met mijn mede-industrieleiders te dienen en waardeer het welkom in de raad van bestuur van de GSA,” zei Sievers. “Halfgeleiders spelen een centrale rol in een steeds groeiend aantal industrieën en activiteiten. Ik kijk ernaar uit om onze industrie te helpen blijven bloeien en sterker te maken door coöperatief leiderschap en zinvolle discussies over hoe we kunnen helpen cruciale technologie te stimuleren en te leveren in alle industrieën, voor alle mensen.”

Meer vrouwelijke leiders

NXP is een voorstander van vooruitgang en diversiteit op het gebied van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM) wereldwijd, en is daarom een trotse supporter van GSA’s Women’s Leadership Initiative (WLI). Sievers sponsort niet alleen het initiatief, maar  sluit zich aan bij zijn collega-bestuursleden van de GSA door zich in te zetten voor een aanzienlijke toename van het aantal vrouwen in leidinggevende functies in de sector, samen met het aantal vrouwelijke kandidaten die zich in de sector willen bekwamen op het gebied van bèta/techniek.

Theo Kneepkens
(KLA) about supercycle of growth: Í hope that supply industry expands its capacity’. Read this edition of link magazine digitally via this link

Leiding gegeven aan overnames Marvell en Freescale

Sievers is sinds mei 2020 president en CEO van NXP. Als lid van het uitvoerend managementteam van NXP sinds 2009 heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het bepalen en uitvoeren van de strategie van NXP voor “veilige verbindingen voor een slimmere wereld”. Voordat hij tot CEO werd gekozen, was Sievers president van NXP en hield hij toezicht op alle businesslijnen van het bedrijf. In 2019 leidde hij de succesvolle overname van Marvell’s Wi-Fi Connectivity Business Unit, waardoor NXP complete, schaalbare verwerkings- en connectiviteitsoplossingen kan leveren aan klanten in NXP’s focus-eindmarkten. In 2015 speelde hij een sleutelrol bij de fusie tussen NXP en Freescale Semiconductor, waardoor een van ‘s werelds grootste halfgeleiderbedrijven ontstond en een leider in automotive halfgeleiders en secure edge processing.

Langdurig dienstverband

Sievers trad in 1995 bij NXP in dienst en bekleedde een aantal leidinggevende posities op het gebied van verkoop en marketing, productdefinitie en -ontwikkeling, strategie en algemeen management in een groot aantal marktsegmenten. Hij behaalde zijn Master of Science in natuurkunde en computerwetenschappen aan de Universiteit van Augsburg, Duitsland. Naast zijn nieuwe functie als lid van de raad van bestuur van de GSA is hij ook uitvoerend directeur van NXP Semiconductors N.V.; lid van de raad van bestuur van Capgemini; lid van de raad van bestuur van de Duitse branchevereniging voor elektrotechniek en elektronica; lid van de raad van bestuur van AENEAS, de industriële vereniging voor Europese nano-elektronica; lid van de raad van bestuur van de Duitse Asia-Pacific Business Association (OAV).

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.