NTS-Group opent tweede fabriek in Singapore

0

De NTS-Group in Eindhoven heeft onlangs een tweede fabriek in Singapore geopend, NTS Mechatronics Singapore. Dit bedrijf gaat de engineering en assemblage van modules en systemen in de regio realiseren en zal nauw samenwerken met het al gevestigde bedrijf NTS Components Singapore dat gespecialiseerd is in het maken van precisie- frames en plaatwerk.

Marc Hendrikse, CEO van NTS: “Een flinke dosis kennis en ervaring op het gebied van co-designing en assemblage was al aanwezig, maar vanwege de groei in de huidige plaatwerkfabriek moesten we de mechanische assemblage werkzaamheden gaan verhuizen. Daarnaast was er ook de vraag van klanten om op moduleniveau te kunnen uitbesteden in een cleanroom omgeving.”

NTSMogelijkheden voor verdere groei
Het nieuwe pand beslaat ruim 1.000 m2 en is inmiddels in gebruik genomen. Het biedt voldoende ruimte om de modules en machines van klanten te gaan assembleren en testen. De fabriek beschikt over een meetkamer met een gloednieuwe Mitutoyo meetmachine. De cleanroom van 350 m2 in klasse 10.000 en een speciale ‘booth’ voor klasse 100 zijn ‘state of the art’ voor module assemblage. Momenteel zijn er zo’n twintig mensen werkzaam, maar dit aantal zal op termijn groeien naar circa 80 medewerkers.

Marc Hendrikse: “Al onze systemen en processen zijn gelijk geschakeld met de andere NTS-bedrijven. Daarnaast draagt ook een uitwisselingsprogramma eraan bij dat we op een efficiënte manier kunnen samenwerken, inzicht krijgen in elkaars cultuur en knowhow continue op peil blijft. De uitbreiding betekent een belangrijke vervolgstap in onze strategie om onze leidende positie als system supplier internationaal verder uit te bouwen.”

Footprint op Aziatische markt
De Aziatische NTS-bedrijven hebben de afgelopen jaren een forse omzetgroei laten zien en voor 2016 wordt verdere groei verwacht. Het is het gevolg van doorlopend investeren in competenties, kwaliteit en snelheid. Bovendien helpt de toenemende footprint van NTS op de Aziatische markt. “We halen steeds meer kracht uit de samenwerking met de NTS-bedrijven die in China en Singapore gevestigd zijn. Daarmee kunnen we optimaal invulling geven aan de wensen van onze klanten” aldus Hendrikse. “De uitdagingen die we aangaan zijn groot, maar daardoor worden we wel steeds beter in wat we doen.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics