NPM Capital investeert in online supermarkt Picnic

0

Online supermarkt Picnic krijgt van een aantal Nederlandse investeringsfondsen gezamenlijk 100 miljoen euro extra kapitaal om door te groeien. Dat maakte de websuper op 28 maart 2017 officieel bekend. Picnic is anderhalf jaar geleden met haar activiteiten gestart en maakt sindsdien een stormachtige groei door.

Picnic is o.a. actief in Utrecht, Amersfoort en Almere en kondigde recent aan in o.a. Delft, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Ede en Veenendaal te starten. Ruim 30.000 huishoudens hebben inmiddels boodschappen gedaan bij de online supermarkt. De vrolijke elektrische wagentjes zijn inmiddels een vertrouwd onderdeel van het straatbeeld. De enorme groei van Picnic heeft, vanwege het elektrisch rijden, geen negatieve gevolgen voor het milieu. Klanten van Picnic hebben vanaf het begin meegedacht met het concept en het assortiment. Met de laagste prijs en gratis bezorging blijkt Picnic voor alle huishoudens aantrekkelijk.

Naast NPM Capital investeren ook de fondsen De Hoge Dennen, Hoyberg en Finci. De gezamenlijke investering stelt Picnic in staat om haar ambitieuze groeiplannen te verwezenlijken.

De innovatieve tech-aanpak van Picnic maakt indruk bij investeerders. Het stelt Picnic in staat om top service te combineren met gratis bezorging door elektrische autootjes. “Wij zijn een moderne melkboer die alles heeft, voor iedereen betaalbaar is en altijd voor je klaar staat”, aldus oprichter Joris Beckers. “De gigantische belangstelling van klanten in iedere stad waar we opengaan heeft ons het vertrouwen gegeven om onze service nu zo snel mogelijk in heel Nederland voor iedereen beschikbaar te maken en zo de meest duurzame supermarkt ter wereld te worden”

NPM investeert voor lange termijn in Nederlandse ondernemingen met een duurzame missie. Bart Coopmans, Managing Director van NPM: “Picnic is typisch een bedrijf dat past in onze lange termijn strategie. Een geweldige Nederlandse innovatie met een sterk merk, een ambitieus team en enorme potentie. Wij zijn trots hiervan deel uit te kunnen maken.”

Picnic zal de komende jaren in steeds meer steden actief worden en denkt dit jaar al voor ruim 2.000 mensen werkgelegenheid te bieden. Dit zal op termijn oplopen naar 10.000 nieuwe arbeidsplaatsen.

De groei en ambities van Picnic geven aan hoe groot de potentie van Nederlandse scale-ups is. Prins Constantijn, speciaal gezant bij StartupDelta: “De ambitie van Picnic is verfrissend. Het denkt groot en toont wat mogelijk is in Nederland op het gebied van technologische innovatie en het creëren van nieuwe werkgelegenheid. De Nederlandse investeerders blijken bereid fors te investeren in een bedrijf met een lange termijn visie. Dat is een geweldige ontwikkeling”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.