Novel-T helpt AR-start-up Aryzon naar de markt

0

De Twentse startup Aryzon krijgt een TOP-regeling en een jaar lang begeleiding van het team van Novel-T. Met deze regeling kunnen zij sneller de volgende stap zetten met hun bedrijf dat 3D augmented reality brillen en software ontwikkelt.

Augmented reality voor iedereen
Aryzon wil met haar bril 3D augmented reality bereikbaar maken voor iedereen. ‘Betaalbaar, schaalbaar, eenvoudig in gebruik en met een schat aan mogelijkheden’, aldus Leon Schipper, mede-eigenaar van Aryzon. De Aryzon headset is, net als de simpele virtual reality-bril Cardboard van Google, van karton gemaakt en je schuift er een smartphone in. In tegenstelling tot Google Cardboard kijk je bij Aryzon niet direct op het scherm van je smartphone, maar naar de echte wereld waarbij door een spiegel en een lens een holografisch beeld geprojecteerd. Dit gebeurt via de Aryzon-app en de speciaal ontwikkelde software die je bij de headset krijgt.

Van gaming tot medische toepassing
Met de Aryzon-headset komt digitale content tot leven in je eigen omgeving. Een puppy speelt op je bureau, je houdt een digitaal kaartspel in je hand of je richt bijvoorbeeld je huis in met nieuwe meubels. Ook voor het onderwijs, musea en de gezondheidszorg biedt de bril waardevolle mogelijkheden. Zo laat een fysiotherapeut gemakkelijk in 3D zien waarom jouw knie pijn doet. “Met ons open source platform kunnen ontwikkelaars zelf hun digitale content visualiseren en toepassingen ontwikkelen”, legt Leon Schipper uit. ‘Daarmee brengen we 3D augmented reality dichter bij bedrijven en consumenten, waardoor ook de vraag naar software groeit. De meeste mensen kennen Augmented Reality van PokemonGo en de IKEA app, maar dit is 2D doordat je naar een scherm kijkt.’

Ze waren al winnaar van de UT Challenge 2017, haalden binnen een dag meer dan een ton op na hun Kickstarter campagne en hebben inmiddels wereldwijd al AR-brillen geleverd. De volgende stap in hun onderneming is een verbeterde headset die comfortabeler zit en een nieuwe lens in alle producten, waarbij de kwaliteit van het zicht en kleur verbetert. Met de TOP-regeling gaan ze hun arbeidscapaciteit vergroten om sneller te kunnen schalen.

De TOP-regeling
De TOP-regeling is een (pre-)seed fonds voor innovatieve startups in Twente en heeft al meer dan 25 jaar financiële ondersteuning en business development ondersteuning geboden aan honderden innovatieve bedrijven. De ondersteuning aan bedrijven in het jaarprogramma is breed en bestaat onder andere uit juridisch advies, communicatieadvies, netwerken en een renteloze lening.

De toekenning vindt plaats vanuit een marktscan voor bedrijven die een TOP-plaats ambiëren. In de marktscan worden relevante marktgegevens (zoals marktomvang, trends en concurrenten) achterhaald en worden de bedrijven beoordeeld. De marktscan dient vervolgens als input voor de TOP-commissie, die uiteindelijk de TOP-plaatsen toekent.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics