Noorwegen is partnerland HANNOVER MESSE op 22 tot en met 26 april 2024.

0

Noorwegen is partnerland op de Hannover Messe 2024: Jan Christian Vestre, minister van Handel en Industrie, Noorwegen, en Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de raad van bestuur van Deutsche Messe AG, hebben vandaag de officiële aankondiging gedaan bij de ondertekening van het memorandum van overeenstemming in Berlijn. De aanwijzing van Noorwegen als partnerland zet een ambitieus land in de schijnwerpers dat zich toelegt op het leveren en ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor de groene industriële transitie.

Noorwegen is vereerd om partnerland te zijn bij HANNOVER MESSE. De hoogopgeleide beroepsbevolking van Noorwegen, de geavanceerde industrie en energietechnologie, evenals de hoge mate van vertrouwen en stabiliteit, maken ons tot een belangrijke partner in de groene verschuiving en een van ‘s werelds meest aantrekkelijke landen om zaken te doen. We zijn verheugd dat we deze kans krijgen om de Noorse manier van zakendoen en wat Noorwegen te bieden heeft te laten zien”, aldus Vestre.

Noorwegen heeft een rijke industriële geschiedenis en speelt een betrouwbare energieproducent. Dit erfgoed in combinatie met zijn toewijding om de groene transitie te versnellen, zal nuttig zijn als partnerland op HANNOVER MESSE, ‘s werelds toonaangevende vakbeurs voor industriële technologie.

Het thema van het land voor 2024, “Noorwegen 2024: pionieren in de groene industriële transitie”, benadrukt de ambities van Noorwegen voor de overgang naar een koolstofarme samenleving en de sleutelrol bij het ontwikkelen van oplossingen binnen sectoren zoals hernieuwbare energie, koolstofneutrale productie en toepassing van groene en digitale oplossingen – allemaal nodig om de industrie te transformeren en netto nul te bereiken.

“De deelname van Noorwegen als partnerland versterkt de nauwe Europese samenwerking op het gebied van energie- en klimaatkwesties verder. Samen kunnen we de decarbonisatie van de industrie bevorderen en de noodzakelijke koers uitzetten bij HANNOVER MESSE”, zegt Köckler. “Een voorbeeld hiervan is de Noors-Duitse Energieconferentie op de tweede dag van de beurs, die zich richt op bedrijfsmodellen voor de waterstofeconomie die investeringszekerheid creëren voor infrastructuur, productie, transport, opslag en distributie.”

Link magazine oktober/november 2023. Thema circulair ondernemen: meer toegevoegde waard, kleiner footprint? Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

HANNOVER MESSE vindt plaats in het Hannover Exhibition Center in Hannover, Germany. Het jaarlijkse evenement biedt de nieuwste producten en oplossingen voor productie- en energiesystemen en trekt besluitvormers en marktleiders van over de hele wereld aan. De selectie van een partnerland erkent en bevordert de bijdragen van een specifiek land aan de industriële vooruitgang, evenals de huidige zakelijke kansen die het biedt.

Noorwegen is volledig geïntegreerd in de Europese interne markt via de EER-overeenkomst, waardoor handel en investeringen naadloos verlopen tussen Noorwegen, Duitsland en de rest van de Europese Unie. Noorwegen en Duitsland zijn belangrijke handelspartners en zijn een strategisch partnerschap aangegaan op het gebied van klimaat, hernieuwbare energie en groene industrie om nog nauwer samen te werken in de groene transitie.

In het Noorse paviljoen in hal 12 demonstreren Noorse topbedrijven producten en oplossingen voor de energietransitie en een duurzame industrie. Het paviljoen is een belangrijk aandachtspunt voor de Noorse aanwezigheid op de Hannover Messe en biedt onderdak aan exposanten uit de energiesector, procesindustrie, batterij-/laadoplossingen, digitalisering en meer. Een netwerkprogramma bevordert de samenwerking tussen Noorse en internationale bedrijven en biedt zakelijke kansen voor buitenlandse investeerders. De Noors-Duitse Energieconferentie op 23 april vormt een aanvulling op het programma.

HANNOVER MESSE is ‘s werelds toonaangevende vakbeurs voor industriële technologie. Het hoofdthema “Energizing a Sustainable Industry” brengt exposerende bedrijven uit de machine- en elektrotechniek, de digitale industrie en de energiesector samen om oplossingen te presenteren voor de toekomst van productie en energievoorziening. Toonaangevende onderwerpen zijn onder meer Industrie 4.0/Manufacturing-X, energie voor de industrie, digitalisering/kunstmatige intelligentie en machine learning, koolstofneutrale productie en waterstof- en brandstofcellen. Conferenties en forums vullen het programma aan. De volgende editie vindt plaats van 22 tot en met 26 april 2024 in Hannover, Duitsland. Noorwegen is een partnerland.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics