Nominaties zijn bekend van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2023!

0

Eerder deze zomer maakte Kiemt de nominaties voor de Jan Terlouw Innovatieprijs bekend. Uit 21 aanmeldingen heeft de expertcommissie 6 innovaties geselecteerd. De innovatieve ondernemers pitchen op 28 september tijdens The Future of Us, het jaarlijkse event van Kiemt, netwerkorganisatie voor de energietransitie en de circulaire economie.

De volgende innovaties maken kans op de Jan Terlouw Innovatieprijs:

Onder de genomineerden ook bekende namen voor Oost NL: Bondus uit Zwolle ontving eerder dit jaar financiering vanuit VFF Overijssel). Het bedrijf heeft een uniek productieproces ontwikkeld voor het verbinden (‘bonden’) van kunststof onderdelen voor de medische microtechnologie. CLS Tex International is aandeelhouder en mede-ontwikkelaar van HTEX, een bedrijf dat met ondersteuning vanuit het ION+-fonds de closed-loop-recyclingketen van bedrijfskleding verder wil verbeteren. ZEBRA nam deel aan INTERREG-programma STEPS. Op bouwplaatsen neemt de elektrificatie toe, daarbij spelen mobiele batterijen een belangrijke rol. Hoe je dat coördineert met lokale opwekkers van hernieuwbare energie, zoals zonnepanelen onderzocht ZEBRA in het STEPS-project.

Jury en prijs

De genomineerden zullen op 28 september, tijdens The Future of Us, een pitch houden voor de jury. De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Harry Webers, Jerome van Beek van MTSA Technopower, Caroline Kamerbeek van DNV, Luuk Wiehink van EARN-E en Lisette Bosch van Circulus.

Link magazine juni/juli 2023. Thema: Groot maar toch wendbaar. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Uit de genomineerden worden drie winnaars bekend gemaakt. De eerste prijs bestaat uit een geldprijs van € 8.000, een fysieke award, 5 dagen advies/ondersteuning door Kiemt, een jaar lang gratis netwerkpartner van Kiemt en een IP Smartscan door het Octrooicentrum. Daarnaast is er een 2e en 3e prijs. Jan Terlouw zal op het podium van The Future of Us hoogstpersoonlijk de prijzen uitreiken.

Dit jaar staat The Future of Us op donderdag 28 september in het teken van het thema ‘Breaking down Barriers’. We moeten de muren doorbreken die de energietransitie en de overgang naar een circulaire economie in de weg staan. Denk aan barrières tussen sectoren, landsgrenzen en regio’s, taal en cultuur, of en wet- en regelgeving. Dat zijn voorbeelden van onderwerpen waar we ons op gaan richten tijdens deze 5e editie van The Future of Us in 2023!

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: Journalist en programmamaker Teun van de Keuken, bekend van o.a. ‘Keuringdienst van Waarde’ en ’Tony’s Chocolonely’ zal over dit thema komen spreken. En ook Rico Bakker, podcastmaker en schrijver van het boek ‘De kracht van een slecht idee’ als middel om onconventionele antwoorden te vinden op essentiële vraagstukken, is van de partij. Bron Kiemt

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics