“The strong connection” tussen Van Hool en Valk Welding

0

De firma Van Hool uit België heeft voor de afdeling Industriële Voertuigen een nieuwe top bereikt op de automatiseringsgolf die al een aantal jaren ingezet is. Met de inzet van 3 Van Hoolgrote lasrobotinstallaties  gaat Van Hool complete roestvrijstalen tankcontainers en tankwagens aflassen.

Deze projecten waren uitsluitend mogelijk dankzij de gekalibreerde Panasonic lasrobots, het DTPS offline programmeerpakket, de Automatic Path Generator (APG) voor het automatisch aanmaken van robotprogramma’s, en vooral niet te vergeten het Valk Welding Arc-Eye CSS laservolgsysteem. Ook gingen aan dit project zeer belangrijke lasproeven vooraf waarin de Panasonic booglastechnologie met onder andere het Hyper Dip Pulse lasproces alvast als een groot succes beschouwd kon worden. Zowel de huidige lassnelheden als de laskwaliteit waren immers tot op vandaag niet haalbaar.

Na een zeer uitgebreide marktstudie en testronde bij de bekende marktspelers werd unaniem het besluit voor Valk Welding genomen. “De unieke graad van flexibiliteit met de Panasonic lasrobots kenden we al, net zoals de service van Valk Welding. De succesvolle lasproeven op onze roestvrijstalen producten waren eigenlijk het enige onderzoekspunt wat we bij Valk Welding nog wilden uitvoeren” aldus Daniel Kemp, productiedirecteur afdeling Industriële Voertuigen. “Gezien de hele hoge graad van complexiteit alsook het enorme belang voor Van Hool is voor ons ook het zeer gedreven en ervaren team van Valk Welding een heel belangrijk punt in ons beslissingstraject” aldus Jos Hendrickx, verantwoordelijk voor de productie van tankwagens, containerciternes en gastanks. Zowel op het vlak van technologie als op het vlak van projectaanpak weer een mooi voorbeeld van  “The strong connection”.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics