Nieuwe gebouwen en hightech infrastructuur in Leuven officieel geopend

0

De industrie in Vlaanderen doet het goed: bedrijven kondigen mooie winstcijfers aan en investeren lokaal. Ze zetten steeds meer in op digitalisatie en spelen zo in op drie wereldwijde trends: de vraag naar slimme producten en productiesystemen stijgt. Consumenten verwachten steeds meer producten op maat aan de prijs van massaproducten. De productie dient ook duurzaam te zijn en de operators moeten ondersteuning krijgen via onder meer virtual en augmented reality en collaboratieve robots.

Hightech infrastructuur

Om de industrie in Vlaanderen optimaal te ondersteunen in haar digitale transformatie is een performante, hoogtechnologische onderzoeksinfrastructuur nodig. Sirris en Flanders Make zullen bedrijven bij hun onderzoeks- en innovatieprojecten voortaan beter kunnen ondersteunen vanuit hun nieuwe labo’s in het Leuvense wetenschapspark. Hier kunnen bedrijven hun nieuwe producten en processen onder deskundige begeleiding evalueren, valideren en demonstreren. Zo versnellen ze hun product- en procesinnovatie en kunnen ze de internationale concurrentie de baas.

Sirris zal in de nieuwe site onder meer haar knowhow verder opschalen om bedrijven te ondersteunen hun producten en fabrieken ‘futureproof’ te maken. Onze technologische experts bieden bedrijven, waaronder vele kmo’s, hulp om de juiste technologische keuzes te maken en praktische ondersteuning om nieuwe technologieën succesvol te implementeren in hun nieuwe producten en processen.

Bij Sirris kunnen bedrijven in Leuven terecht voor de ontwikkeling van slimme, geconnecteerde producten en voor lichte, maar zeer sterke producten uit composietmaterialen. Er is ook een robotcel beschikbaar, die de sterktes van een industriële robot illustreert in de productie van kleine reeksen en in complexe en klantspecifieke producten.

Flanders Make zal in het nieuwe gebouw zijn competentiecentrum voor machinebouw verder uitbouwen. Enkele highlights van de infrastructuur zijn een nieuwe 3D-printer, een labo voor onderzoek naar het inzetten van drones voor inspectie en transport in fabrieken, een zelfrijdende tractor voor onderzoek naar autonoom rijdende terreinvoertuigen en een labo voor de optimalisatie van machine-aandrijvingen.

De nieuwe site werd geopend in aanwezigheid van onder meer Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, die beide organisaties ten volle steunt bij deze nieuwe stap in hun ontwikkeling.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics