Nieuw recruitmentplatform verbindt SOLIDWORKS engineers en de maakindustrie

0

Cadjobs en Design Solutions lanceren samen SOLIDWORKSjobs.nl – een gespecialiseerd recruitmentplatform dat bedrijven in de maakindustrie helpt de juiste SOLIDWORKS specialist te vinden.

De schaarste op de arbeidsmarkt remt de groei van de maakindustrie. SOLIDWORKSjobs beantwoordt deze uitdaging door SOLIDWORKS vacatures onder de aandacht te brengen van geïnteresseerde engineers en technici. Daarnaast faciliteert SOLIDWORKSjobs assessments en trainingen om te zorgen dat kandidaten de benodigde kennis en vaardigheden hebben. Zo ontstaat een win-win voor baanzoekers en ondernemingen.

Design Solutions verkoopt sinds 1998 SOLIDWORKS 3D CAD en aanverwante software en diensten. Dilis Biesheuvel, Sales Director van Design Solutions: “SOLIDWORKS is de standaard voor steeds meer maakbedrijven. Wij zien elke dag bij onze klanten hoe belangrijk het is om de juiste mensen aan de digitale tekentafel te hebben. Dán is échte innovatie mogelijk. Dankzij ons partnerschap met Cadjobs kunnen we klanten nu ook helpen de beste engineers te werven. Indien nodig brengen we in ons trainingscentrum de skills naar het vereiste niveau. Het resultaat: meer innovatie en groei.”

Cadjobs is al ruim 20 jaar succesvol als recruiter in het CAD segment. Door het kandidatennetwerk van Cadjobs te verbinden met de klanten van Design Solutions, ontstaan er nieuwe kansen voor zowel engineers als werkgevers. Het online platform  solidworksjobs gebruikt de bewezen search engine van Cadjobs – de digitale superschakel tussen 2D/3D CAD Engineers en bedrijven in de maakindustrie. Sven Boender, Directeur Cadjobs: “De zoekmachine richt zich op feitelijke kenmerken zodat ons recruitmentteam zijn tijd maximaal kan besteden aan de ‘zachte aspecten’ zoals de bedrijfscultuur, werkplek, welke soft skills zijn er nodig en waar wil het bedrijf naartoe?”

Hoe werkt het?
Een bedrijf geeft zijn SOLIDWORKS vacature door waarna een accountmanager van SOLIDWORKSjobs de specifieke wensen en bedrijfscultuur met de opdrachtgever bespreekt en vertaalt in een vacature op Solidworksjobs Aan de andere kant screent een recruiter persoonlijk elke engineer die zich inschrijft om van hem of haar een anoniem profiel te maken dat op de website en via andere online kanalen wordt gepubliceerd. Zien de professionals van SOLIDWORKSjobs een match, dan proberen ze kandidaat en werkgever bij elkaar te brengen. Uiteraard kunnen kandidaten en bedrijven ook zelf reageren, bijvoorbeeld naar aanleiding van een emailupdate met nieuwe vacatures of kandidaatprofielen.

Sven Boender: “Voortdurend matchen wij actuele SOLIDWORKS vacatures met kandidaten. Desgewenst verzorgen we assessments om de competenties van een kandidaat in kaart te brengen. Wanneer aanvullende training nodig is, verzorgen we die door de nauwe samenwerking met Design Solutions. Kortom, bij SOLIDWORKSjobs doen we er alles aan om een succesvolle match te realiseren voor alle betrokkenen. Dat is onze job.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics